Restaurant Tri er nomineret for deres lokale hummer

Nicolas Min Jørgensen fra Restaurant Tri vil lade råvarerne smage af sig selv, og med det udgangspunkt er han og resten af holdet på Tri nomineret til Årets ret med fisk & skaldyr 2024

Danmark er en nation med restauranter i verdensklasse. Mandag aften vandt Tri Årets ret med fisk & skaldyr for en kold servering med hummer. Prisoverrækkelsen fandt sted på Axelborg i forbindelse med White Guides awardshow Foto: Rasmus Palsgård

Lige der, hvor Limfjorden, Vesterhavet og Nationalpark Thy møder hinanden finder man Restaurant Tri – hvilket også er årsagen til spisestedets navn.

I køkkenet finder man køkkenchef Nicolas Min Jørgensen, og det er ham, der er hjernen bag den ret med hummer, som er den sidste nominerede til Årets ret med fisk & skaldyr.

Den potentielle vinderret består af stykker af nænsomt tilberedt lokalfanget hummer serveret med syltede hvide ribs, karsefrø og syltet nobilisgrankogle. Ved bordet færdiggøres retten med en sauce på ”hummerfløde” baseret på hummerfond og reduceret fløde skilt med hummerolie.

Om det bliver Tri, Moment, Aure eller STUDIO, der løber med prisen for Årets ret med fisk & skaldyr afgøres mandag d. 4. november i forbindelse med lanceringen af White Guide 2024 på Axelborg.