Norsk opdrætsgigant får stor ordre fra Kina

Stor norsk opdrætsvirksomhed har fået en ordre på mindst 800 ton torsk, der skal afsættes på det kinesiske marked.

bla bla bla

Foto: Fiskeri Tidende

Den store norske opdrætsvirksomhed Norcod skal i 2024 levere mindst 800 ton torsk til en distributør, der vil afsætte torskene på det kinesiske marked.

Det oplyser Norcod i en fondsbørsmeddelelse.

– Kina repræsenterer et meget spændende marked for Norcod, og denne kontrakt er et betydeligt skridt for os mod at skabe et profitabelt selskab. Vi er begejstrede for den modtagelse, vores fisk har fået på det kinesiske marked, og vi ser en lovende fremtid i Kina, som vil være et væsentligt marked for vores vækststrategi, siger Norcods administrerende direktør Christian Riber i fondsbørsmeddelelsen.

Hos Norcod håber man, at torsk vil opnå samme popularitet som laks på det kinesiske marked.

I 2023 eksporterede Norge 40.000 ton laks til Kina, og det samlede laksemarked i Kina er på 95.000 ton.

– Det er et enormt marked, vi potentielt ser foran os, og det er vores opgave at kapitalisere på det. Denne aftale markerer det første skridt mod at opfylde disse ambitioner og understreger, at Norcod er på rette spor, siger Christian Riber.

– Nu er vores hovedopgave at få mest muligt ud af denne aftale ved at levere et kvalitetsprodukt, som det kinesiske folk vil tage godt imod. Derefter vil de 800 tons i år stige til en endnu højere mængde. I fremtiden håber vi, at Norcod vil kunne træde ind på andre attraktive markeder som USA og Japan med vores premiumtorsk. Selvfølgelig med det samme mål om profitabilitet, siger han.

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder