Forhandlinger mellem EU og Norge for 2020 afbrudt

Parterne er gået fra hinanden uden en aftale, men forhandlingerne forventes genoptaget næste uge igen

EU og Norge har her til aften afbrudt forhandlingerne om den vigtige fiskeriaftale om TAC/kvoter for de fælles arter i Nordsøen, Skagerrak og andre farvande i 2020. Forhandlingerne brød sammen ved aftenstid fredag i norske Bergen.Årsagen er uenighed om kvoterne for torsk i Nordsøen og Skagerrak.

– Aftalen er den absolut vigtigste fiskeriaftale for dansk fiskeri. Ikke mindst for de fiskere, der hører til i de nord- og vestjyske fiskerihavne. Det er en fiskeriaftale, der regulerer forvaltningen af en række vigtige fælles bestande i Nordsøen og Skagerrak – så som torsk, kuller, sej, dybvandsrejer, rødspætte, sild og makrel, så vi forventer naturligvis at parterne vil fortsætte forhandlingerne så snart som muligt, siger adm. direktør for Danmarks Fiskeriforening, Kenn Skau Fischer om de afbrudte forhandlinger.

Det forlyder fra Bergen, at der formentligt bliver en 3. runde i slutningen af næste uge (formentlig fra den 12. december) og formentlig i Bruxelles. Det falder sammen med, at EU’s nyligt tiltrådte Kommissær med ansvar for fiskeriområdet skal mødes med den norske fiskeriminister i Bruxelles.

Danmarks Fiskeriforening: Det er en god dag for havmiljøet og dansk fiskeri

De danske fiskere jubler over, at der med den nye trepartsaftale investeres massivt i at nedbringe udledningen af kvælstof. Det er den væsentligste presfaktor...

Danmarks Fiskeriforening: Det er en god dag for havmiljøet og dansk fiskeri

De danske fiskere jubler over, at der med den nye trepartsaftale investeres massivt i at...