Johnson og von der Leyen mødes i Bruxelles i 11. time

Telefonsamtale mellem EU-chef og premierminister løste ikke Brexit-gåden. Nu skal parterne mødes i Bruxelles

Formand for EU-Kommissionen, Ursula Von der Leyen, og Storbritanniens premierminister Boris Johnson skal nu mødes ansigt til ansigt.

Mandag talte de sammen over telefonen, i håb om at komme et skridt videre i at lande den endelige Brexit-aftale. Men selvom meget kan løses over telefonen, så var det ikke denne gang, at aftalen kom i hus. Bagefter kom denne fælles udtalelse fra Ursula von der Leyen og Boris Johnson:

– Vi blev enige om, at betingelserne for at færdiggøre en aftale ikke er til stede på grund af de markante forskelle, der er i forhold til tre afgørende punkter: fair konkurrencevilkår, ”governance” og fiskeri. Vi har bedt vores chefforhandlere og deres teams om at forberede et overblik over de tilbageværende uoverensstemmelser, som skal diskuteres under et fysisk møde i Bruxelles i de kommende dage.

Hvornår det præcise tidspunkt vil være er uvist. Ifølge den britiske avis The Guardian er onsdag sidste frist til at nå en aftale. Dagen efter indledes et EU-topmøde.

Debatindlæg: Et trawlforbud giver ikke flere fisk i havet

I et debatindlæg i Altinget har biolog og teamleder i Danmarks Fiskeriforening Henrik Lund i en kommentar til Alexander Holm, kendt fra Den Dyriske...

Debatindlæg: Et trawlforbud giver ikke flere fisk i havet

I et debatindlæg i Altinget har biolog og teamleder i Danmarks Fiskeriforening Henrik Lund i...