Royal Greenlands trawler Tuugaalik ramte isfjeld i tæt tåge

Hændelsen medførte ifølge Royal Greenland ingen fare for hverken besætningen eller skib

Den grønlandske trawler Tuugaalik. Foto: Royal Greenland

Royal Greenland har bekræftet, at trawleren Tuugaalik har været involveret i en mindre kollision med et isfjeld under sejlads mellem to fiskefelter i tæt tåge, skriver det grønlandske medie Sermitsiaq.

Hændelsen medførte ifølge Royal Greenland ingen fare for hverken besætningen eller skibet, og der var hverken personskader, vandindtrængning eller olieudslip som følge af uheldet.

Repareres i Island

Efter hændelsen er forsikringsselskabet og Søfartsstyrelsen blevet informeret, og Royal Greenlands inspektør har været i dialog med Søfartsstyrelsen for at sikre, at alle nødvendige sikkerhedsprocedurer bliver overholdt.

Tuugaalik er nu på vej til Island, hvor skaden skal inspiceres og eventuelle midlertidige reparationer udføres. Royal Greenland håber, at skibet snart kan vende tilbage til fiskeriet.

Topmoderne og stor trawler

Tuugaalik har en længde på 83 meter og en bredde på 18 meter. Fartøjet har en produktionskapacitet på 80 ton om dagen og en fangstkapacitet på mellem 7.000 og 9.000 ton årligt.

Den moderne trawler kan rumme over 1.000 ton i sine lastrum og har en besætning på 30 mand.

Trawleren er designet til havgående fiskeri af torsk, hellefisk og rejer. Ejerskabet af skibet er fordelt med 25 procent ejet af Royal Greenland.

Asger Christensen er bekymret over valg af kommissær

Fiskerispørgsmål risikerer at drukne i spørgsmål om miljø, vurderer Asger Christensen

Asger Christensen er bekymret over valg af kommissær

Fiskerispørgsmål risikerer at drukne i spørgsmål om miljø, vurderer Asger Christensen