Færøsk fiskemelsfabrik ekspanderer i stor stil

Havsbrún Fuglafjørður Færøerne

Havsbrún fylder godt i landskabet i Fuglafjørður, Færøerne. Foto: Fuglafjarðar Kommuna

Det går godt for den pelagiske producent Havsbrún i Fuglafjørður, Færøerne. Fabrikken, som fremstiller fiskemel, fiskeolie og dyrefoder, modtog rundt regnet 467.000 tons i 2023.

Det er den største mængde i virksomhedens snart 60-årige historie, oplyser direktør Odd Eliasen til det færøske medie KvF.

Han afslører, at fabrikken har højaktuelle og meget ambitiøse planer om ekspansion de kommende to år. Havsbrún planlægger at investere mellem 600 og 700 millioner kroner i store udvidelser af kajanlæg, lagerfaciliteter og produktionskapacitet.

Den stejle fjeldside i Fuglafjørður gjorde, at Havsbrún for mange udvidede deres lagerkapacitet ved bore tunneller ind i fjeldet.

Denne metode vil også blive benyttet i den aktuelle ekspansion, hvor Havsbrún regner med at anlægge yderligere to eller tre underjordiske lagerområder.

Kajen udvides med 300 meter

De store mængder sten fra de nye tunneller skal bruges til at udvide fabrikkens kajanlæg med omkring 10.000 kvadratmeter. Denne udvidelse vil betyde, at fabrikken indenfor de næste to år vil råde over yderligere 300 meter kaj.

Endelig skal der investeres penge i udvidelse af produktionen, så denne vil blive fordoblet i løbet af de næste par år.

Havsbrún har været en del af Bakkafrost-koncernen siden 2011.

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at mindske CO2-udledningen

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at...