Færøsk trawlproducent ser lyst på fremtiden

Kernevirksomheden hos Vónin er trawludstyr og alt, hvad dertil hører, herunder skovle. Dertil kommer udstyr til akvakultur, herunder netbure og "fortøjningsudstyr

Foto: Vónin

Det går godt for den færøske trawlproducent Vónin. Det kunne virksomhedens marketingchef Bogi Nón fortælle i forbindelse med den maritime messe Atlantic Fair, som netop er blevet afholdt i Klaksvík.

– Virksomhedens udvikling har været god, og Vónin har set en vækst i de seneste mange år. Samlet for hele Vónar-koncernen taler vi om cirka 625 millioner kroner for 2023, så det er store tal, vi taler om. Fremtidsudsigterne er også gode, og vi ser store muligheder forude. Opdrætsindustrien har det godt, pelagisk fiskeri ligeså, mens bundtrawlerne kæmper lidt for tiden, men alt i alt ser vi positivt på det, siger Bogi Nón til det færøske medie Norðlýsið.

Kernevirksomheden hos Vónin er trawludstyr og alt, hvad dertil hører, herunder skovle. Dertil kommer udstyr til akvakultur, herunder netbure og “fortøjningsudstyr”.

Til alt dette udstyr hører også service, vedligeholdelse og reparationer.

Afdelinger i flere lande

Vónin er repræsenteret med fire afdelinger i Grønland, en i Canada, fem i Norge, to i Skotland og en i Danmark. Derudover har virksomheden en stor  produktionsenhed i Litauen.

Afdelingen i Danmark arbejder med at udvikle nyt udstyr, og endnu en afdeling er på vej i Skotland.

Samlet i hele Vónar-koncernen er der cirka 450 ansatte. Af dem arbejder omkring 100 på Færøerne.

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...