VLAK svigter fiskerne i kamera-debatten

Debatindlæg skrevet af folketingsmedlem Ib Poulsen om kamera på fiskefartøjer

Af Ib Poulsen, Dansk Folkeparti, Fiskeriordfører

Dansk Folkeparti stemmer imod kameraovervågning af danske fiskere, som Eva Kjer Hansen (V) og regeringen nu foreslår indført i lovgivningen. Om få uger bringer regeringen et ønske om at overvåge fiskere 24 timer i døgnet til afstemning i Folketinget.

Med Dansk Folkepartis udmelding og modstand mod regeringens kamera-forslag er der reel mulighed for, at det borgerlige Danmark kan stå sammen og undgå kameraovervågningen. Regeringspartierne skal bare besinde sig og trække forslaget eller stemme imod sammen med Dansk Folkeparti.

Desværre svigter modet i den såkaldte ”blå blok” – igen!

Venstre, Konservative og Liberal Alliance vil nemlig alle stemmer FOR kameraovervågning af fiskerne. Sammen med de røde partier vil regeringen nu mønstre ”Big Brother”-samfundet på de danske fiskefartøjer. Det er uværdige arbejdsforhold for danske fiskere, og det vil jo heller ikke gælde for udenlandske fartøjer, hvis regeringen bare gennemføre det over for vores egne fiskere.

Det er i mine øjne en gigantisk brøler af det borgerlige Danmark.

På Venstres Landsmøde sidste år spurgte fisker Thomas Christiansen fra FN226 ’Andrea Klitbo’, hvorfor han som fisker skal melde hver halve time og lader sig overvåge døgnet rundt, når typerne på Sandholm kun skal melde sig én gang i døgnet. Som Thomas Christiansen sagde: ”Det har ikke noget med frihed at gøre.” Jeg er utroligt enig!

Der er fortsat mulighed for, at forslaget om kameraovervågning kan falde. Regeringen skal bare erkende fejlen og stemme sammen med Dansk Folkeparti i stedet for de røde partier, når sagen kommer til afstemning snart. Lad os sammen sige nej til øget overvågning af dansk fiskeri!