Lidt trægt fiskeri i år

Fiskeriet har ikke været så godt i år, men der er da en ugeløn til skipper og besætning

Garnfartøjet L 353 Biscayen har netop forladt Thorsminde havn torsdag eftermiddag, da Fiskeri Tidende får fat i skipper og ejer af fartøjet, Kenneth Nielsen for at høre nærmere om fiskeriet.

– Det har været et trægt fiskeri i år, hvis jeg sammenligner med de seneste par år. Men på den anden side, så kan man sige, at i år er normalen, og de seneste par år har været unormalt gode. Vi ved jo godt, at det svinger op og ned, siger Kenneth Nielsen.

Selv om priserne er nogenlunde i år, så er mængderne slet ikke i nærheden af, hvad skipper har set de senere år.

– For eksempel tunge og pighvar er slet ikke kommet i gang i år. Vi plejer at fiske pighvar fra 1. maj og indtil august, men ikke i år, lyder det.

Det er altså nærmest et rent rødspættefiskeri for L 353 Biscayen og mandskabet, når de sejler omkring 100 mil ud for at røgte de 1000 garn, der er blevet sat.

– Med 1000 garn er der noget at hive i for mandskabet. Men vi plejer også at være en skipper og 5 mand besætning på. Det er jo hænderne, der er afgørende for, hvor hurtigt det går på et garnfartøj. Og så er det en klar fordel, at vi kan få renset fisken så snart den kommer om bord og få den på is bagefter. På den måde får vi en langt bedre kvalitet og dermed også en bedre pris for vores fisk, siger Kenneth Nielsen, som ikke selv er med ude på denne tur.

– Jeg springer denne tur over, men tager med på den næste, fortæller han.

Han regner med, at fartøjet er hjemme igen onsdag i næste uge.

Den fisk, de får med ind, kommer altid på auktionen i Thorsminde.

– Vi lander altid vores fisk lokalt her i Thorsminde, og så kommer de selvfølgelig på auktionen her, siger Kenneth Nielsen.

Fiskeriforeninger til EU-Kommissionen: Akut behov for handling

Danmarks Fiskeriforening og Sveriges Fiskeriforening har skrevet til EU-Kommissionen og bedt om hjælp, da situationen for rejefiskerne er kritisk

Fiskeriforeninger til EU-Kommissionen: Akut behov for handling

Danmarks Fiskeriforening og Sveriges Fiskeriforening har skrevet til EU-Kommissionen og bedt om hjælp, da situationen...