R 194 Andrea: Vi kunne sagtens have fanget meget mere

Tobiskvoten kunne sagtens have været højere, vurderer skipper, der har fisket rationen på nogle få dage

R 194 Andrea har deltaget i årets tobis-fiskeri, hvilket har været noget af en succes. Faktisk mener skipper Thomas Thomsen, at kvoten på industrifisken sagtens kunne have været større i år end det, den er fastsat til. Det baserer han på, at han og hans besætning hurtig har fået fisket den ration, de har fået tildelt.

– Vi fik 16 tons i område 3 og 105 tons i område 2, og det er alt sammen fisket nu. Det er jo positivt, men det er også lidt negativt, at vi sagtens kunne have fanget meget mere. Rationsfiskeriet er den mængde, det er, men kvoten kunne sagtens have været meget større alene i område 2, fortæller han.

De til sammen 121 tons tobis fik hurtigt ben at gå på. I hvert fald fangede Thomas Thomsen og besætningen på R 194 Andrea de mange tons ganske hurtigt.

– De 16 tons i område 3 fangede vi i fredags. Så var vi inde og losse dem, men lørdag var det blæsevejr, så den brugte vi på at tjekke trawlet og sådan. Søndag, mandag og et lille slæb tirsdag blev det til i område 2, så var de 105 tons tobis fanget, siger Thomas Thomsen.

Skipper forklarer, at prisen på industrifisken er på omkring de to kroner kiloet, hvilket er okay, men eftersom brændstofpriserne stadig er høje, så kan det være svært at få regnskabet til at gå op.

Nu hvor tobis-rationen er fisket op er R 194 Andrea sejlet mod Strandby, hvor der skal rigges om.

– Vi skal rigge om til fiskeri efter jomfruhummere, hvor efter vi sejler ud i Skagerrak og fisker, fortæller skipper, der håber på et godt fiskeri.

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at mindske CO2-udledningen

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at...