S 123 Silje-Sofie: – Jeg er da positiv

Torben Kristoffersen er på fiskeri efter rødspætter i Skagerrak

Ude i Skagerrak ligger Torben Kristoffersen og fisker fra sin kutter S 123 Silje-Sofie. I øjeblikket fisker han efter rødspætter.

– Fiskeriet efter rødspætter er blevet lidt bedre, end det har været det sidste års tid, så jeg er da positiv.

– Jeg ser i hvert fald flere rødspætter, det er ikke superfantastisk, men det er helt klart blevet bedre, lyder det fra fartøjsejer Torben Kristoffersen.

Som de fleste andre fiskere i de danske farvande, så har Torben Kristoffersen også stødt på en del kuller. Faktisk har han haft så mange i sit trawl, at han har opbrugt sin kvote.

– Det er derfor jeg fisker på denne plads, som jeg gør nu. Her er der heldigvis ingen kuller, kommer det fra styrehuset på S 123 Silje-Sofie.

Da Fiskeri Tidende taler med skipper var han i gang med dagens første slæb, derfor kunne han heller ikke fortælle, hvad der var at finde i lastrummet.

– Men sidst jeg landede til auktionen i Hirtshals, der var der 900 kilo blandede fisk i kasserne. Jeg havde både ising, torsk og rødspætter med, siger han.

Priserne på rødspætter er ikke helt dårlig i øjeblikket, fortæller Torben Kristoffersen:

– Sidst jeg landede på auktionen i Hirtshals, der gav de 23 kroner for 4’ere, 30 kroner for 3’ere, for 2’ere var prisen 48 kroner og en 1’er gav 53 kroner. Det er alligevel ikke helt dårligt!