S 123 Silje-Sofie: – Jeg er da positiv

Torben Kristoffersen er på fiskeri efter rødspætter i Skagerrak

Ude i Skagerrak ligger Torben Kristoffersen og fisker fra sin kutter S 123 Silje-Sofie. I øjeblikket fisker han efter rødspætter.

– Fiskeriet efter rødspætter er blevet lidt bedre, end det har været det sidste års tid, så jeg er da positiv.

– Jeg ser i hvert fald flere rødspætter, det er ikke superfantastisk, men det er helt klart blevet bedre, lyder det fra fartøjsejer Torben Kristoffersen.

Som de fleste andre fiskere i de danske farvande, så har Torben Kristoffersen også stødt på en del kuller. Faktisk har han haft så mange i sit trawl, at han har opbrugt sin kvote.

– Det er derfor jeg fisker på denne plads, som jeg gør nu. Her er der heldigvis ingen kuller, kommer det fra styrehuset på S 123 Silje-Sofie.

Da Fiskeri Tidende taler med skipper var han i gang med dagens første slæb, derfor kunne han heller ikke fortælle, hvad der var at finde i lastrummet.

– Men sidst jeg landede til auktionen i Hirtshals, der var der 900 kilo blandede fisk i kasserne. Jeg havde både ising, torsk og rødspætter med, siger han.

Priserne på rødspætter er ikke helt dårlig i øjeblikket, fortæller Torben Kristoffersen:

– Sidst jeg landede på auktionen i Hirtshals, der gav de 23 kroner for 4’ere, 30 kroner for 3’ere, for 2’ere var prisen 48 kroner og en 1’er gav 53 kroner. Det er alligevel ikke helt dårligt!

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn omstilling af fiskeriet

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn...