SG 115 Cecilie Mathilde: Det er sådan set et udmærket fiskeri

Ude i Kattegat ligger hummertrawleren SG 115 Cecilie Mathilde og fisker efter netop jomfruhummer

Ude i Kattegat ligger hummertrawleren SG 115 Cecilie Mathilde og fisker efter netop jomfruhummer.

– Vi ligger mellem Læsø og Anholt om dagen, og om natten ligger vi øst for Anholt. Begge steder fisker vi efter jomfruhummer, fortæller skipper Mads Kølle Neperus.

Taktikken med at fiske mellem Læsø og Kattegat lader til at have virket for den unge skipper, i hvert fald er der godt med jomfruhummer i trawlerens lastrum.

– På lidt over to døgn har vi fanget omkring 1300 kilo jomfruhummer, hvoraf de 950 kilo af dem er store hummer, og det er lavet på syv træk. Det er sådan set et udmærket fiskeri, lyder det beskedent fra Mads Kølle Neperus, der sælger de mange kilo jomfruhummer til auktionen i Gilleleje.

Det er ikke blevet til særlig mange fisk i trawlet – eller jo, fisk er der kommet ombord, bare ikke af den slags, som skipper kan sælge videre.

– Vi fanger en masse småkuller, jeg tror der er omkring 100 kilo denne gang. Det er skideirriterende, men vi skal jo tage dem med i land. Vi får også en del undermålstorsk med ind, jeg tror der er 30 kilo og 15 kilo undermålskulmule.

– Det er frustrerende med de undermålsfisk, for når de er levende og spræller, så ville det være bedre at discarde og give dem en reel chance for at blive store. Det ville være bedre fremfor at skulle tage dem med i land og se dem dø. Ingen kan bruge de undermålsfisk, så de går bare til spilde jo. Vi føler os også som nogle idioter, for vi skal bruge en halv til en hele time mere på dækket, når de skal sorteres og registreres, for så at smide dem ud, når vi kommer ind på land, lyder det frustrerende fra Mads Kølle Neperus.

Eksperter anbefaler at afskaffe særligt fradrag for erhvervsfiskere

Ekspertgruppe anbefaler i en ny rapport, at fradrag ved påbegyndte havdage for erhvervsfiskere bør afskaffes

Eksperter anbefaler at afskaffe særligt fradrag for erhvervsfiskere

Ekspertgruppe anbefaler i en ny rapport, at fradrag ved påbegyndte havdage for erhvervsfiskere bør afskaffes