L 757 Aaltje Postma: – Vi har fisket vores årskvoter

Tamme Bolt og besætningen på L 757 Aaltje Postma er sejlet sydpå i jagten på blæksprutter

Det store kombinationsfartøj fra Thyborøn L 757 Aaltje Postma fisker i øjeblikket på den måde, som besætningen allerhelst vil – der bliver nemlig flyshootet på livet løs. Men det er ikke helt problemfrit.

– Vi har fisket vores årskvoter på torsk, sej og kuller op. Kulmulefiskeriet med flyshooting er noget svingende, især nu med de korte dage på grund af årstiden, fortæller skipper og fartøjsejer Tamme Bolt og fortsætter:

– Det irriterer mig dog lidt, at Fiskefonden uddeler deres kvotemængder så sent på året. Alle mængder er selvfølgelig velkomne og værdsat. Men det er svært at planlægge efter de uddelte mængder, når nu året er ved at være omme.

I et forsøg på at få lidt i lastrummet, når nu det er lidt svært at få det med kulmuler, flyshooting og ekstramængder til at gå op i en højere enhed, er L 757 Aaltje Postma og dets besætning sejlet 400 sømil mod sydvest – nærmere betegnet indsejlingen til den Engelske Kanal.

– Vi er lige begyndt hernede, så vi søger endnu rundt på pladserne. Men det er da ikke helt skidt, for et par træk med 200 kilo er det da blevet til.

– Men vi håber, at blæksprutterne ikke er stukket helt af nede i Kanalen, så der kan blive lidt til os og trawlerne i område 4C, altså den sydlige Nordsø, lyder det fra flyshooteren nede i den Engelske Kanal.

Bundgarnsfiskere har genudsat tonsvis af stenbidere

Selv om de har begrænset deres fiskeri markant, har bundgarnsfiskere på Djursland måttet genudsætte meget store mængder stenbidere

Bundgarnsfiskere har genudsat tonsvis af stenbidere

Selv om de har begrænset deres fiskeri markant, har bundgarnsfiskere på Djursland måttet genudsætte meget...