AS 9 Hummeren: Klar til fiskeri efter omfattende motorrenovering

- Det har været en større omgang, konstaterer Aarhus-fisker, som har renoveret sin motor

Efter en travl vinter står Aarhus-fartøjet AS 9 Hummeren klar til at indlede fiskesæsonen med fornyet energi.

Ejeren, René Rosengaard Christensen, har brugt vinteren på en omfattende renovering af fartøjets motor, hvilket har været en positiv forvandling af de helt store.

– Det har været en større omgang, udtaler René Rosengaard Christensen.

– Jeg købte båden for omkring halvandet år siden, og allerede fra starten var der en del oliespild, som jeg ikke var helt tryg ved. Men nu er motoren nærmest som ny – og båden sejler bedre end nogensinde.

AS 9 Hummeren er dedikeret til fiskeri efter hummere med tejner, og René Rosengaard Christensen var ivrig efter at komme ud på vandet igen efter at have tilbragt vinteren med at forberede sit fartøj til den kommende sæson.

– De første to gange jeg var ude for at tømme tejnerne, var der absolut ingenting, forklarer han.

– Sidste weekend var der endelig liv i tejnerne, og jeg kom hjem med 11 kilo hummere og et par kilo krabber. Ikke meget, men dog noget.

Selvom de tidlige resultater ikke var overvældende, er René Rosengaard Christensen optimistisk med hensyn til sæsonen. Han forventer, at fiskeriet gradvist vil blive bedre, især med de stigende vandtemperaturer.

– Nu tror jeg, at fiskeriet bliver bedre, siger han.

– Hidtil har vandet været for koldt, men den varme, som vi har nu, vil helt sikkert skabe mere liv derude. Så jeg glæder mig til at komme i gang for alvor.

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag med oplæg, debatter, smagsprøver og rørefisk

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag...