Mindeord: Egon Sekkelund er gået bort

Hanstholm-fisker, tidligere lokalformand og formand for Danske Fiskeres Producent Organisation er ikke længere i blandt os

* 21. juni 1946 – † 10. december 2019

Hanstholm-fisker og tidligere formand for både Hanstholm Fiskeriforening og Danske Fiskeres Producent Organisation, er ikke længere iblandt os. Han døde d. 10. december 2019, 73 år gammel. 

Egon Sekkelund var fiskeriets mand. Han var aktiv fisker – både som ung og frem til sin død – og aktiv i forenings regi, hvor han har bestridt en stribe poster. Egon Sekkelund var først formand for Hanstholm Havns Fiskeriforening, hvor han overtog efter Svend Heiselberg i 1979 til 1987. Han var næstformand i Danmarks Havfiskeriforening, og han var også her formand i en kort periode. Den daværende formand Laurits Tørnæs blev landbrugsminister, så Egon Sekkelund måtte træde til, indtil en ny formand, Niels Bonde, var fundet. For Egon Sekkelund selv havde andre planer. 

Sagen var nemlig den, at Egon Sekkelund allerede var blevet valgt som formand for Danske Fiskeres Producent Organisation – en post, som han beholdt frem til sin 60 års dag i juni 2006. Altså i 18 år, hvor han arbejde med alt fra afsætning til kassevaskeri. Fire dage om ugen boede han i Skærbæk, men fiskeriet slap han ikke. Det drev han ved siden af i Hanstholm, når tiden var til det. 

Så da han forlod posten som formand, var det selvfølgelig stadig med fiskeri for øje. Egon Sekkelund fik bygget et nyt skib i Sverige. En fin båd, som han drev garnfiskeri med, og i perioder sejlede han til Norge med fartøjet for at fiske efter makreller langs den norske kyst. For nogle år siden skiftede han til en lidt mindre båd HM 42 Luna, og helt til sin død holdt han af at tage på fiskeri. 

Egon var æresmedlem i Hanstholm Fiskeriforening. 

Æret være Egon Sekkelunds minde