Hør om ålens mystiske liv

17. april 2019 er der foredrag i Svaneke på Bornholm om ålen og dens helt specielle livscyklus, der bl.a. omfatter en 6000 km lang rejse tværs over Atlanterhavet.

Ålen har altid været omgærdet af mystik. Den kan vandre store distancer over vand, engang fandtes den i selv de mindste vandhuller, og så har ikke mindst dens gydevandring på ca. 6.000 km til Sargassohavet fascineret mange igennem tiden.

Derudover har ålen været én af de allermest eftertragtede fisk at fange og spise, stort set siden de første mennesker kom til. Men ålen er nu så truet, at der er stor risiko for, at den uddør, og derfor forskes der intenst i mange aspekter af ålens liv, især med det formål at kunne redde ålen, skriver Fiskepleje.dk.

Onsdag den 17. april 2019 vil være en aften i ålens tegn på Havnekontoret i Svaneke på Bornholm.

Postdoc Sune Riis Sørensen og fiskeplejekonsulent Mads Christoffersen, begge fra DTU Aqua, fortæller om ålen den 17. april kl. 19 i Svaneke.

De to foredragsholdere håber, at mange åleinteresserede vil komme og bidrage med deres erfaringer med ål, så man i fællesskab vil kunne gøre hinanden klogere på ålen. 

Mødet er arrangeret af Dansk Amatørfiskerforening og DTU Aqua og er åbnet for alle.