Fiskeauktion: Den nedadgående tendens fortsætter

Mandagens priser på auktionen i Hanstholm fortsætter, hvor de slap i sidste uge - nedadgående

I sidste uge fik auktionspriserne et gevaldigt nøk nedad, og den tendens ser ud til at fortsætte i denne uge.

På Hanstholm Fiskeauktion var der mandag morgen 400 tons fisk, der skulle sælges på auktionen. Og det var bestemt ikke imponerende priser på dagens fiskeauktion i Hanstholm.

– Tendensen fra sidste uge er, at det går nedad. Det er alle arter, der lider nu. Dertil kan man lægge, at vi er på vej ind i en periode med godt fiskeri på grund af vejret. Men vi kan simpelthen ikke afsætte fisken til fornuftige priser lige nu, fortæller auktionsmester hos Hanstholm Fiskeauktion, Jesper Kongsted.

Specielt mørksej har været hårdt ramt prismæssigt, og det ser desværre ikke ud til, at mandagens auktion kan rette op på det.

– I dag havde vi 153 tons mørksej, og de blev solgt til en gennemsnitspris på 7,25 kr. pr. kilo. I sidste uge, hvor priserne heller ikke var gode, lå den på 11,04 kr. pr. kilo i snit. Og hvis man kigger på gennemsnitsprisen fra 1. august 2019 til 1. marts i år, så lå den på 13,39 kr. pr. kilo i den periode. Så vi ser nok nogle mørksej over den næste periode til meget lave priser, og så ryger de ind i fryseproduktionen, lyder det fra Jesper Kongsted, som ikke mener, at det værste er overstået endnu.

– Det er jeg bange for. De vigtigste eksportmarkeder er stadig lukket, og når fiskeriet begynder at blive godt, så kan det kun gå en vej med priserne, som situationen er lige nu.

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke kun var formanden, som endte med at forlade foreningen...

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke...