8. December  - Østers til dig og gastrovennerne

Der skal flere Østers på bordet i de danske hjem
af Helle Kristensen
08 dec 2020

Corona har endnu engang betydet, at regeringen har udarbejdet nye restriktioner, og vi kan se frem til jul og nytår i et lidt andet format, end hvad vi er vant til. Men med restriktioner og begrænsninger følger også muligheden for at gøre tingene lidt anderledes. Og lige netop derfor vil vi idag opfordre til, at du forkæler dig og dine nærmeste lidt ekstra. Der skal luksus på bordet! Og her kommer østers ind i billedet. For findes der i virkeligheden noget mere overskudsagtigt end at invitere gastrovennerne på Østers og bobler hjemme i privaten? Selvfølgelig med passende afstand!!


Østers hører til i den dyre ende af menukortet fra det blå spisekammer, og det er der en grund til. Østers er nemlig en luksuriøs spise. I Danmark findes der to typer Østers - Den invasive Stillehavsøsters og Limfjordsøsters (også kendt som europæisk Østers). Limfjordsøsters er kendetegnet ved at den vokser langsommere end den invasive Stillehavsøsters - og det betyder, at den har en mere intens smag.

Den mest gængse måde at spise Østers på, er at indtage dem rå med salt og citron, men du kan også gratinere eller grille dem.

Vi har fundet en opskrift på champagnegratineret østers. https://meny.dk/opskrift/champagnegratinerede-oesters

JA TAK - Det lyder lækkert!

 

På sundhedsskalaen kan vi fortælle at Østers er en god leverandør af B12- vitamin, jern zink og kobber. Så i bund og grund er der mange gode grunde til, at du i december bør forkæle dig selv med Østers og Bobler.

Har du aldrig smagt Østers før, og er du lidt i tvivl om det er noget for dig, så kan vi fortælle at der i Glyngøre ligger en Østerbar, hvor du ikke alene kan smage friske Østers fra Limfjordens vande, men også kan nyde en oysterøl. Måske et besøg værd i det kommende år??

https://www.instagram.com/svendbonde/

Flere Nyheder