TVMidtvest sætter spot på fiskeriet

I en række udsendelser under temaet "Kampen om kvoterne" belyses de udfordringer de skiftende kvoter skaber for fiskeriet.

I en række udsendelser på TVMidtVest belyses de problemstillinger det skaber i erhvervet, når kvoterne år efter år ryger op og ned

De her yoyo-kvoter er hverken godt for bestandene eller fiskerne, siger Jan N. Hansen. 

Det går det umuligt for fiskerne, at planlægge deres fiskeri på lang sigt, og Torsten Schack Pedersen forstår fiskernes frustrationer. Han sætter spørgsmålstegn ved, om det er afgørende at nye målsætninger skal indfries inden for et år, men at man i stedet tænker langsigtet:

– Kunne det ikke være 24 eller 36 måneder, så der var lidt mere tid til at tilpasse situationen. Målet om en bæredygtig bestand er vi enige om, men behøver det at skulle nås med så kort varsel, så kvoterne kører i det her yoyo-tempo, spørger fiskeriordfører Torsten Schack Pedersen.

Også fiskeriminister Mogens Jensen deltager i debatten og udtaler at også han på sigt ønsker, at fiskerne kan få nogle mere stabile rammer at arbejde ud fra.

– Det er jo bare sådan, at man hvert år er ude og undersøge i havene, og så kommer der nye anbefalinger. Men jeg håber jo på sigt, at vi kan få et langt bedre datagrundlag for at vurdere fiskebestandene, så det kan lade sig gøre at lave mere langsigtede aftaler, hvor kvoterne aftales for en længere periode ad gangen end blot et år. Det vil være til gavn for alle, siger Mogens Jensen. 

Den fulde artikel hvor Torsten Schack Pedersen og Mogens Jensen udtaler sig om kvoterne har vi linket til her:  

Seneste indslag i temaet kan læses her

Også fiskeskipper John Christensen fra L654 Pia Glanz, Formand for Thyborøn Havns Fiskeriforening, DFPO direktør Kenn Skau Fischer og mange flere medvirker i udsendelserne, der belyser udfordringerne i fiskeriet.
Link til udsendelserne finder du herunder: