Jakob Clausen vinder prisen som årets specialbutik i Århus

Jakob Clausen er ikke alene en dygtig forretningsmand - han er også en mand med passion for fiskeri

Jakob Clausen er en mand med en mission – Han vil have flere danskere til at indse, det store potentiale der gemmer sig i dansk fisk og skaldyr. En mission som Jakob Clausen er godt på vej til at opnå. Torsdag aften blev Clausens fiskehandel nemlig kåret som årets specialbutik i Århus. Og det var en meget rørt direktør der tog imod prisen.
Til Århus Stiftidende udtalte han følgende:

 

– Det betyder rigtigt meget for mig personligt at stå med den her titel. Det er første gang, at jeg kan vise over for min far, at vi er byens fiskeforretning. Det har været lidt en ambivalent tid, fordi vi har lidt under, at engro og restauranterne har været lukket ned. På den anden har vi oplevet en utrolig imødekommenhed i vores detailbutik. Der er mange tanker og følelser, der løber rundt i kroppen lige nu.

Jakob Clausen overtog driften af Clausens Fiskehandel i Århus for ca. tre år siden, efter at hans far Søren Clausen havde kørt den med stor succes igennem mange år. Det var derfor store fodspor den unge direktør skulle træde i:

– Jeg har enormt mange følelser i forhold til familien i forhold til denne pris. Jeg har haft forretningen i tre år og det her er et ekstra pust og et signal til min far om, at han godt kan slappe af og gå på pension, for der er styr på forretningen. Det er et skulderklap til butikken. Det er en meget lokal pris det her, lød det fra Jakob Clausen.

Men det er ikke alene de fiskeglade århusianere der nyder godt af Jakob Clausens store engagement og passion for fisk. Også hos Danmarks Fiskeriforening er der stor anerkendelse og taknemmelighed for det arbejde Jakob Clausen udfører.

I sommers havde vi fornøjelsen af at optage Fiskeriets Danmarkstur sammen med Jakob Clausen, og hans store passion for fisk og fiskeri er ikke bare en fordel for hans kunder, men også til stor gavn for de danske erhvervsfiskere.

– At Jakob har lysten og passionen for dansk fiskeri, er noget der i høj grad bliver lagt mærke til og værdsat hos vores medlemmer og i fiskerierhvervet. Det arbejde, Jakob gør, betyder ikke alene, at han er med til at sætte fisk på middagsbordet hos mange mennesker i Århus. Hans arbejde og engagement er også med til at skabe forståelse for fiskeriet som erhverv, og han gør en kæmpe indsats for at tale fiskerierhvervet op.

Derfor skal der ikke alene lyde et stort tillykke til Jakob Clausen med prisen, men også en stor tak fra Danmarks Fiskeriforening til Jakob Clausen, udtaler Ivan Krarup Jensen, underdirektør i Danmarks Fiskeriforening.

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn omstilling af fiskeriet

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn...