V-ordfører går i rette med ministeren

Fiskeriministeren er galt på den med fejlcitater fra tidligere V-minister, og det grænser til vildledning, mener V-ordfører

Torsten Schack Pedersen. Foto: Venstre

Det var lige frækt nok, da fiskeriminister Rasmus Prehn (S) forsvarede regeringens beslutning om at forbyde trawlfiskeri i Lillebælt ved at citere tidligere fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V), da hun i 2018 under en debat i Folketinget sagde, at Venstre vil forbyde trawlfiskeri og muslingeskrab der, hvor det giver mening, netop for at beskytte stenrev eller beskytte gyde- og opvækstområder.

– Jeg synes, det havde været på sin plads, at gengive det gamle citat fra Venstre i sin fulde længde, siger Torsten Schack Pedersen ifølge netmediet Nordsøposten.

Citatet fra Eva Kjer Hansen lyder som følger, ifølge Torsten Schack Pedersen:

”Vi vil forbyde trawlfiskeri og muslingeskrab der, hvor det giver mening, netop for f.eks. at beskytte stenrev eller beskytte gyde- og opvækstområder. Et generelt forbud i Naturpark Lillebælt synes jeg ikke er hensigtsmæssigt.”

– Så selvom vi i Venstre var imod at forbyde trawlfiskeri i Lillebælt, bruger ministeren alligevel et citat fra Venstre. Det synes jeg grænser til vildledning af Folketinget, påpeger Torsten Schack Pedersen.

Han henviser desuden til, at Socialdemokratiets egen fiskeriordfører på daværende tidspunkt var imod et forbud mod trawlfiskeri i Lillebælt:

”Socialdemokratiet kan ikke støtte beslutningsforslaget, da det efter vores vurdering er et indgreb, der er ude af proportioner. Tak.” 

Sådan lød det altså fra fiskeriordfører Bjarne Laustsen fra talerstolen i Folketinget i 2018.

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn omstilling af fiskeriet

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn...