Regeringen med udkast til fiskerikommission

Danmarks Fiskeriforening advarer dog mod at Kommissionen bruges i værdikamp

Netmediet Altinget.dk er kommet i besiddelse af regeringens udkast til et nyt fiskerikommissorium, som er blevet præsenteret for Folketingets partier.

Ifølge udkastet vil klima- og miljøhensyn vægte højt.

Den kommende fiskerikommissions arbejde skal ifølge regeringens udspil deles op i to faser. 

I første fase skal fiskeriet analyseres, og der skal opstilles visioner med udgangspunkt i de to målsætninger; ”størst muligt samfunds-økonomisk udbytte af fiskeriet” og ”mindst mulig påvirkning af økosystem og klima”.

I fase to skal kommissionen så komme med en række anbefalinger til, hvordan disse visioner kan realiseres.

I arbejdet med visionerne er det et fokusområde, at ”virksomhedernes økonomiske bæredygtighed går hånd i hånd med den grønne omstilling”, mens anbefalingerne blandt andet ”skal indeholde vurderinger af de biologiske og klimamæssige effekter”, skriver Altinget.dk.

 

Skal ikke bruges i værdikamp

Danmarks Fiskeriforening går ind i arbejdet i en positiv ånd og opfordrer til, at Folketinget gør det samme, når kommissoriet skal færdiggøres.

Det oplyser formand Svend-Erik Andersen, der håber, at kommissionen kan være med til at tegne fremtiden for et bæredygtigt og styrket fiskerierhverv.

– Men djævlen ligger jo i detaljen, og det er afgørende, at det her bliver en fiskeri-kommission med blik på at sikre et bæredygtigt fiskerierhverv både miljømæssigt og økonomisk. Politikerne skal tænke sig rigtig godt om, så kommissionen ikke bliver brugt i en politisk værdikamp, hvor der bliver sat nogle falske modsætninger op mellem fiskeri og natur, siger Svend-Erik Andersen og fortsætter:

– En kommission skal i mine øjne finde løsninger, så vi fremadrettet stadig kan lande de mængder af dansk fanget fisk, der er behov for. Det skal handle om udvikling og ikke om afvikling.

Bøgsted: CO2-afgift på fiskeriet kan være i strid med EU-regler

Kristian Bøgsted havde onsdag skatteministeren i folketingssalen, fordi han mener, at en CO2-afgiften på fiskeriet kan være i strid med EU-regler

Bøgsted: CO2-afgift på fiskeriet kan være i strid med EU-regler

Kristian Bøgsted havde onsdag skatteministeren i folketingssalen, fordi han mener, at en CO2-afgiften på fiskeriet...