Thyborøn-fisker: Det er voldsomt

Regeringens planer om havvindmøller bekymrer fiskerne, bl.a. i Thyborøn

– Det er voldsomt. Det betyder, at vi skal være endnu færre fiskere, for der bliver jo mindre plads!

Sådan siger Thyborøn-fisker Tamme Bolt til TV Midtvest oven på regeringens udmelding om, at de vil reservere 30 procent af det danske havareal til havvind. 

En udmelding, som har fået Danmarks Fiskeriforening til at påpege vigtigheden af sameksistens med fiskeriet – hvilket regeringen også selv har indskrevet i sit regeringsgrundlag. Og blandt fiskerne giver planerne for havvind altså også bekymringer. 

– Dansk fiskeri foregår kun i en tredjedel af Nordsøen, for der er mange steder, hvor der er vrag og andet, som gør, at vi ikke kan fiske. De områder, de gerne vil bruge til havvindmøller, er lige der, vi gerne vil fiske. Det er de lave områder, hvor vi fisker rødspætter, tobis og torsk, frygter Tamme Bolt:

– Vi har fået tæsk nok gennem årene. Vi har haft Brexit, corona og kvotenedskæring, så der skal gerne lidt ro på dansk fiskeri.

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort sit regnskab for 2023, og tallene taler deres tydelige...

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort...