På rundtur i dansk fiskeri

Den nye næstformand for EUs Fiskeriudvalg, Asger Christensen, har besøgt en række fiskerihavne for at lære erhvervet at kende. Se billeder fra turen
af Line Dalgaard Jensen
09 jan 2023

Hvordan får man bedst dansk fiskeri ind under neglene?
Jo, man rejser sig fra politikertaburetten i Bruxelles og snupper tre intense dage i en række danske fiskerihavne. Og som sagt så gjort.

Asger Christensen, der er medlem af Europa Parlamentet for Venstre, og som før årsskiftet overtog Søren Gades post som næstformand i EU's Fiskeriudvalg, indledte 2023 med et 3-dags-program fyldt med fiskeri. Hvide Sande, Thyborøn, Hanstholm, Skagen, Strandby og Sæby – Asger Christensen har haft travlt!

På turen deltog bl.a. formand for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen, formand og direktør for Danmarks Pelagiske Producentorganisation, Jens Rasmussen og Esben Sverdrup-Jensen, og direktør i Marine Ingredients Denmark, Anne Mette Bæk. Det hele var arrangeret af Thomas Kruse, der er dansk fiskeris mand i Bruxelles.

Der skal lyde en stor tak til alle de virksomheder, som slog dørene op, og til lokalformændene Thomas Rahbek Sloth, Alfred Fisker, Jan Hansen og Claus Hjørne Pedersen, som virkelig havde lagt sig i selen for at vise dansk fiskeri frem.

Læs meget mere i næste nummer af Fiskeri Tidende.

Her får du lidt billeder fra turen. Fotos: Line Dalgaard Jensen og Amanda Heitmann

1. stop: Hvide Sande. Her besøgte Asger Christensen bl.a. Lars Høj og RI 426 Mette Janni
2. stop Thyborøn. Hvor turen også gik forbi Triple9
3. stop Hanstholm. Her var Asger Christensen på auktionen, hvor han også fik følgeskab af Hanstholm-formand Jan Hansen
4. stop: Skagen. Her åbnede bl.a. Karstensens Skibsværft dørerne til deres topmoderne og imponerende nybygninger
5. stop: Strandby: Her var der både jomfruhummere og besøg af TV2 Nord

Flere Nyheder