Venstre i debatindlæg: Stor politisk sejr

I et debatindlæg gør tre Venstrepolitikere det klart: tobisfiskeriet i britisk farvand skal genåbnes

I et debatindlæg i Nordsøposten kalder tre politikere fra Venstre, fiskeriminister Jacob Jensen, fiskeriordfører Torsten Schack Pedersen og medlem af Europa-Parlamentet Asger Christensen, det for en stor politisk sejr, at EU nu indleder en sag mod briterne.

Sagen handler om det forbud mod fiskeri efter tobis, som briterne har indført. Dette er i strid med Brexit-aftalen, og derfor svarer EU-Kommissionen nu igen ved at gøre brug af artikel 738 i Brexit-aftalen på fiskeriområdet.

– Siden vi blev bekendt med briternes intention om at lukke tobisfiskeriet, har vi kæmpet benhårdt for at få beslutningen omgjort. Det har vi gjort, bl.a. fordi en lukning for fiskeriet ikke var nødvendig ift. at kunne sikre miljøhensynene i området. Der var altså tale om en beslutning, der var ude af proportioner. Derfor var det også vigtigt at få EU til at stå sammen mod UK’s ageren, skriver de tre politikere i indlægget.

Læs hele debatindlægget her.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...