DanFish 2019: Fokus på robotsvejsning

Onsdag den 9. oktober går det løs med DanFish International 2019. MarineShaft benytter messen til at sætte fokus på robotsvejsning

MarineShaft A/S deltager på DanFish International i samarbejde med Hirtshals Service Group, hvor mere end 20 Hirtshals virksomheder udstiller på fællesstanden D808.

– Vi glæder os altid til denne fiskerimesse. Det er uden tvivl en professionel fiskerimesse med stor pondus og samtidig har den også en dejlig “uhøjtidelighed”over sig. Vi ønsker at bakke op om denne fiskerimesse hvor Hirtshals Service Group markedsfører byens virksomheder som én fælles maritim pallette af services, der er værd at sejle efter, siger marketingchef Hanne Magnussen

På DanFish International vil MarineShaft sætte fokus på svejsemetoden laser cladding.

Laser cladding udføres med et robotanlæg til brug for materialepåsvejsning. Her er det robotten som udfører svejsningen og svejseren er rykket bag computeren. Teknikken gør det muligt at svejse på emner, som ikke tåler normal svejsning, idet varmepåvirkningen af materialet er minimal.

I dag har MarineShaft godkendelser fra klasseselskaberne til at anvende denne teknik på b.la. propelleraksler – til stor glæde for virksomhedens maritime kunder.

Siden MarineShaft investerede i et robotanlæg til brug for materialepåsvejsning har robotten ikke haft mange hviledage. 

Senior projektmanager Peter Pallesen er i dag, godt 1 år efter indkøbet, kun yderligere begejstret for den nye medarbejder.

– Vi har haft travlt, og der har været flere opgaver, som vi ikke havde forudset mulige både som reparation men også som slidtage forebyggende, og jobbene er kommet både fra det maritime og industrien. Det faktum, at lasercladding påfører emnet minimal temperaturpåvirkning, har været et stort fokusområde for os, idet klasseselskaberne ikke godkender svejsning på propelleraksler, fortæller Peter Pallesen og fortsætter:

– Vi har for nyligt fået godkendelse til at svejse på propelleraksler af både RINA, ABS og DNV-GL, hvilket jeg vil beskrive som revolutionerende og en stor ”money-saver” reparationsløsning for redere. Klassegodkendelsen gives case by case” fortæller Peter Pallesen og indikerer, at planer om indkøb af endnu et anlæg nok ikke er utænkeligt i nær fremtid.

MarineShaft A/S henvender sig til både fiskeflåden og handelsflåden. De er specialiseret i klassegodkendt koldretning af rorstammer og propeller aksler og derudover har de mange andre services så som: renovering af propellerudstyr, mobil bearbejdning, fremstilling af nye aksler, service og reparation af Reintjes gear, RSW/Køle/Fryseanlæg samt niche svejsemetoder.

Fiskeriforeninger til EU-Kommissionen: Akut behov for handling

Danmarks Fiskeriforening og Sveriges Fiskeriforening har skrevet til EU-Kommissionen og bedt om hjælp, da situationen for rejefiskerne er kritisk

Fiskeriforeninger til EU-Kommissionen: Akut behov for handling

Danmarks Fiskeriforening og Sveriges Fiskeriforening har skrevet til EU-Kommissionen og bedt om hjælp, da situationen...