Selvom årets konkurrence ikke kan afholdes helt, som den plejer pga. corona, så skal der stadig kåres en Årets Sild i 2020.
Det sker søndag 20. September 2020 fra kl. 12.00 på Nordsøen Oceanarium.
Deltagerne er i år:
- Aamanns
- Restaurant Lilleheden
- Restaurant Remouladen
- Restaurant Bgær
- Restaurant Skovmøllen
- ISS Kantiner i København
- Restaurant Kronborg i København
- Hotel Baltic
- Restaurant HOS
- Musikkens Spisehus
Råvaren leveres af Tenax Sild A/S. Deltagerne har de seneste uger været i køkkenet for at kreere netop den sild, som de mener kan vinde Årets Sild. Det er sket med inspiration fra Årets Bjesk 2020.
Dommerne er helt klar og er meget spændte på at smage deltagernes bud på Årets Sild. Deltagerne skal imponere et meget kompetent dommerpanel:
- Ole Troelsø – Børsen
- Bo Jacobsen – Restaurationen
- Dennis Kindberg – EUC Nord
- Lars Kragelund – De Danske Spritfabrikker/Arcus
- Esben Sverdrup-Jensen – Direktør i Danmarks Pelagiske Producentorganisation
- Anette Ladefoged – Tenax Sild A/S
Årets Sild er en konkurrence for kokke og restauranter fra hele landet. Konkurrencen har fundet sted i mere end 25 år, men konceptet er stadig det samme; at Årets Sild skal afspejle både nyskabelse, håndværk og velsmag.
Konkurrencen afvikles i et stærkt samarbejde mellem Hirtshals Fiskefestival, Nordsøen Oceanarium, Danmarks Pelagiske Producentorganisation og, som noget nyt bliver producenten Tenax Sild.
Årets Sild bliver en del af “Lykkeberg 1899” brandet fra januar 2021.