500.000 små plastikdimser fra Atlantic Sapphire spredt ud i havet

Plastikdimserne har spredt sig både til Ringkøbing Fjord og Vesterhavet

Lakseproducenten Atlantic Sapphire i Hvide Sande har ved et uheld lukket op mod 500.000 såkaldte bioelementer ud i fjorden.

Elementer, som bruges til at rense vandet i store tanke med lakseopdræt. Derfor er der pt. en indsamling i gang omkring Hvide Sande. Og det er et stort arbejde for i en kortlægning, som Ringkøbing-Skjern Kommune har sat i gang, har fjordfiskere, strandgæster mm. indberettet fund hele vejen rundt om Ringkøbing Fjord, samt i Vesterhavet på begge sider af Hvide Sande. 

– Jeg er overrasket over spredningen. Det er både godt og skidt. Godt, at vi har et overblik, men skidt, at det har spredt sig meget, siger Christians Prinds til dr.dk, der er geolog i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Han har også hørt, at der er fundet dimser i tagrender i Hvide Sande. Måske fordi måger er fløjet afsted med dem. 

Det er ikke første gang, at de små plastdimser har været på afveje. Første gang var tilbage i 2018, anden gang var i sommeren 2019 og så igen her i marts. 

Miljøminister i skudlinjen: Politikere kræver svar på Cheminova-forurening

Flere medlemmer af Folketinget har indkaldt miljøminister Magnus Heunicke til åbent samråd tirsdag 28. maj i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg for at få ministeren...

Miljøminister i skudlinjen: Politikere kræver svar på Cheminova-forurening

Flere medlemmer af Folketinget har indkaldt miljøminister Magnus Heunicke til åbent samråd tirsdag 28. maj...