Strandby Fiskerihavn og RecyclePit bygger ny genbrugsplads

Som et led i grøn omstilling etablerer Strandby Havn en genbrugsplads til bl.a. EPS(flamingo), pap, plast, net, reb, garn, jern, olie, farlig affald og træ

Havnechef Christian Heidemann Andersen oplyser, at Strandby Havn begynder opbygningen af ny genbrugsplads. 

Anlægget vil stå færdig i midten af 2021. 

S/I Strandby Havn vil etablere genbrugspladsen som led i den naturlige grønne omstilling. 

Havne vil arbejde på at blive CO2-neutral, og havnens brugere vil få en konkurrencefordel ved, at der er styr på affaldsstrøm, og der igennem indsamlingen sikres maksimal genanvendelse, hvilket vil give havnens virksomheder en stærk grøn profil. 

 

1320 m2 bæredygtig genbrugsplads

Genbrugspladsen vil omfatte et areal på ca. 1320 m2.

– Projektet omfatter indsamling af alt affald, som havnens brugere og virksomheder har, så som EPS(flamingo), pap, plast, net, reb, garn, jern, olie, farlig affald, træ mv., og anlægget vil løbende kunne tilpasse sig de behov, der måtte komme, udtaler havnechef Christian Heidemann Andersen. 

 

Stærkt samarbejde

RecyclePit Aps er blevet valgt af Strandby havn som leverandør. 

– Vi har valgt projektet fra RecyclePit, fordi de er kommet med et løsningsforslag, der giver os en ”State of the art” plads, hvor der er tænkt genanvendelse af ressourcer, genbrug og brugervenlighed, siger havnechefen om valget. 

RecyclePit er glad for at være valgt som totalleverandør af systemet til Strandby Havn. Systemet sætter fokus på genbrug, genanvendelse og miljørigtig behandling af affaldsfraktionerne. 

RecyclePit-direktør Lars Steffensen er sikker på, at projektet hos Strandby Havn vil sætte standarter for, hvad andre havne i Europa vil gøre, og det vil sætte fokus Strandby Havn, og den måde, de har valgt at løse opgaven på. 

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke kun var formanden, som endte med at forlade foreningen...

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke...