Hos West-Marine står man på tre ben

Selv om fiskeriet ikke fylder så meget mere i Esbjerg, har man hos West-Marine stor forkærlighed for erhvervet

På Fiskerihavnsvej 30 i Esbjerg har virksomheden West-Marine til huse.

West-Marine er en virksomhed, som blev grundlagt, da fiskeriet havde sin storhedstid i Esbjerg tilbage i 1960’erne, og selv om det efterhånden er en del år siden, at fiskeauktionen og fiskemelsproduktionen lukkede i Esbjerg, har man hos West-Marine stadig en stor forkærlighed for og tilknytning til fiskeriet.

– Fiskeriet er en branche, der ligger os meget på sinde. Jeg er selv barn af byen og husker tydeligt dengang, havnen var fuld af fiskekuttere. Sådan er det ikke længere, men vi servicerer stadig alle de fiskefartøjer, vi kan komme af sted med, siger West-Marines direktør Carsten Larsen.

 

Handelsafdelingen

Som virksomhed står West-Marine i dag på tre ben.

Det ene ben er handelsafdelingen, hvor man har et bredt udvalg af relevante kvalitetsprodukter til den maritime sektor, offshore-sektoren og industrien.

Her sælger man alt fra pumper og motorer over redningsudstyr og kraner til de velkendte NorSap-førerhusstole.

Blandt de nyere produkter, man har fået på lager hos West-Marine, er en udenbords OXE-påhængs dieselmotor, som er den første af sin slags.

 

Travlt på værkstedet

Det andet ben er værkstedet.

Her beskæftiger West-Marine 10-15 skibsmontører.

– Thruster-arbejde er vores store speciale, konstaterer Carsten Larsen.

– Bevægeligt udstyr i det hele taget – det er lige os, siger han.

Carsten Larsen glæder sig over, at man hos West-Marine formår at holde fast i sine dygtige medarbejdere.

– Det er medarbejdere, som er meget svære at erstatte, for det er folk med flere års erfaring, som kan alt med roterende udstyr på skibe. Det er et svært arbejde, men vores medarbejdere elsker udfordringer, og de knokler virkelig igennem, siger han.

 

Safe Transfer-afdelingen

Det tredje ben er Safe Transfer-afdelingen.

Det er en afdeling, som står for salget af de såkaldte Safe Transfer-baskets.

En Safe Transfer-basket er en mandskabskurv, der bruges til at overføre mandskab fx fra et skib til en borerig.

 

Kom godt igennem 2021

Carsten Larsen fortæller, at West-Marine kom godt igennem 2021.

– 2020 var noget slem ved os på grund af nedlukningerne, men vi er ved at være på ret køl igen. Det betyder meget for os, at vi igen kan komme ud og besøge kunderne, siger han.

Carsten Larsen har blandt andet store forventninger til salget af Daspos Leakage Alarm-systemer, der har den helt unikke egenskab, at den kan opdage en brand, før den opstår, og opdage dårligt indeklima i et rum, inden det bliver farligt for medarbejderne.

– Det er et dansk-opfundet system, som bruges af stort set alle andre skibe i hele verden, men ikke i den danske fiskerflåde, og det vil vi gerne lave om på. Vi taler øget sikkerhed for kollegerne til søs, men også økonomi – begge dele har høj prioritet i fiskeriet, hvorfor Daspos-systemet også burde have stor interesse for forsikringsselskaberne, siger Carsten Larsen.

 

Gang i den i Esbjerg

Selv om de mange fiskekuttere i Esbjerg hører fortiden til, er der ikke blevet mindre at lave på den havnen.

– Nu er det olie- og især vindindustrien, der fylder. Vi har en hel skov af underleverandører til vindindustrien. Havnen har været meget fremsynet, og kommunen har også været en aktiv medspiller. Så der er masser af aktivitet på havnen i Esbjerg, siger Carsten Larsen.

Grønlandske fiskere demonstrerede mod ny fiskerilov og høje brændstofpriser

Grønlandske fiskere er utilfredse med den kvoteordning, som den nye fiskerilov lægger op til, og frygter, at loven får en negativ indvirkning på kystfiskeri...

Grønlandske fiskere demonstrerede mod ny fiskerilov og høje brændstofpriser

Grønlandske fiskere er utilfredse med den kvoteordning, som den nye fiskerilov lægger op til, og...