Konservativt besøg i Bælterne

Mai Mercado var sammen med Tobias Bennedsen forbi Bælternes Fiskeriforening for at høre om fremtiden for fiskeriet ved Fyn
af Louise Svane Pedersen
21 okt 2022

Mai Mercado og Tobias Bennedsen fra Det Konservative Folkeparti var forbi Bælternes Fiskeriforening, hvor formand Allan Buch havde inviteret på kaffe og en snak om fiskeriets udfordringer i Bælthavet. Mai Mercado lyttede interesseret til, hvilke problemer et trawlforbud vil medføre på Fyn. Hun var bekymret for, hvad det vil have af betydning for de lokale havne og arbejdspladser.

- Om vinteren bliver langt det meste fanget med trawl. Der kan fanges med garn, men det er i mindre mængder, og vi skal bruge de store for at holde liv i havnene, ellers ryger isværk, lokale arbejdspladser, og der vil ikke blive hentet fisk, hvilket betyder, at opkøberne også skal opsige medarbejdere, forklarede Allan Buch de to politikere.

Tilstede var også Stig Wittrup fra Wittrup Seafood A/S, der fortalte om de problemer, som et forbud mod at skrabe efter muslinger i Bælthavet vil medføre for hans virksomhed.

Preben og Andreas Hansen kunne desuden berette om, hvor besværligt det efterhånden er blevet at være bundgarnsfisker med ålelicens på grund af politiske tiltag.

 

Flere Nyheder