Launis satser på luksus

Launis opretter datterselskab, der skal importere og sælge luksus-fiskeprodukter til detailhandlen
af Claus Kirkegaard
09 mar 2022

Den nordjyske rejevirksomhed Launis går nu ind i et nyt forretningsområde, der ifølge direktør og ejer, Gert Nielsen, gerne skal medføre flere Launis-produkter på butikshylderne.

- Vi har oprettet et datterselskab, der importerer blandt andet dåsevarer som tun og sardiner. til salg i detailleddet. Der er tale om varer, som skiller sig ud fra mængden, eksempelvis linefanget tunfisk fra Azorerne; et produkt, der typisk koster tre gange så meget som en normal dåse tun, fortæller han ifølge netmediet Food-Supply.

Launis har set et hul i markedet, hvor kunderne efterspørger produkter af en bedre kvalitet.

- Handlen mente, at Launis' varemærke kunne gøre sig godt på disse produkter, så de bliver solgt under vores brand. Det nye forretningsben også skal ses i sammenhæng med, at "butikken med rejeproduktion som stand-alone er en svær størrelse", lyder det fra Gert Nielsen.

Det nye datterselskab hedder GT-Group og er ejet af Gert Nielsen og hans to børn med 50 procent og af Martin Bergholdt Grøndal med 50 procent.

Gert Nielsen nævner, at Martin Bergholdt Grøndal har arbejdet meget med fiskeprodukter i den dyre ende af skalaen og har blandt andet erfaring med at sælge eksklusive varer til lufthavne.

Den nye Launis-makker driver i forvejen Grøndal & Co, der sælger fiskekonserves til en lang række specialbutikker i hele landet. Sortimentet omfatter blandt andet tun, sardiner, ansjoser, makrel, blæksprutte og muslinger

Læs mere om:

Flere Nyheder