DTU inviterer til temadag om kunstige rev

Gavner kunstrige rev og konstruktioner havmiljøet? DTU inviterer til temadag

Der anlægges til stadighed nye konstruktioner og anlæg i havet, og der udføres VVM-undersøgelser for at minimere skaderne på miljøet.

Men de nye tendenser er, at man i langt højere grad vil forlange, at sådanne konstruktioner og anlæg også skal gavne havmiljøet og være med til at sikre et langt bedre liv i havet. Det skriver Fiskepleje.dk.

På temadagen “Gavner anlæg og konstruktioner havmiljøet?” præsenteres internationale erfaringer og visioner om kunstige rev og miljø på lille og meget stor skala.

Store spillere som Femern A/S og Energistyrelsen fortæller om deres måde at sikre disse ting ved nutidige anlæg som Femern Bælt og fremtidige som Energiøen i Nordsøen og ved de nye gigantiske havvindmølleparker.

Desuden præsenteres de seneste forskningsresultater om samvirkningen imellem beton og havmiljøet – set fra havmiljøets side. Ved dagens afslutning kan du deltage i debatten og give dit bidrag til, hvad der skal undersøges fremover.

Temadagen er arrangeret i et samarbejde imellem Dansk Betonforening, Dansk Selskab for Marinbiologi og DTU.

Temadagen bliver afholdt onsdag d. 20. april 2022 kl. 15.30 – 18.15, DTU, Bygningstorvet, 2800 Kgs. Lyngby, bygning 116, auditorie 81.

Det er desuden muligt at deltage online.

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter i de kommende år

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter...