Nomineret til Årets Stjerneskud: Jakob Clausen

Fisk skal være sjovt

Jakob Clausen står i spidsen for et team af dedikerede ansatte, der huserer i den populære fiskeforretning, P. Clausens Fiskehandel, som ligger på havnen i Aarhus.

Udover at købe og sælge frisk fisk til de mange kunder i Danmarks næststørste by, så er Jakob Clausen og hans ansatte engageret i at skabe events og opslag til sociale medier, hvor de afmystificerer fisk. De går ikke målrettet efter undervisning i fisk til skoleklasser, men indimellem kigger elever forbi butikken og ellers så er det især på YouTube, at Jakob Clausen har skabt et univers, som går rent ind hos de yngre generationer.

– Jeg tror, at vores markedsføring og YouTube er rettet mod de unge, det er i hvert fald vores udgangspunkt. Jeg tror, og håber, at det har givet flere børn og unge lyst til at spise fisk, lyder det fra Jakob Clausen.

 

Masser af humor

Fiskehandlerens opskrift på den digitale succes er humor.

Han forklarer, at han ikke bare fokuserer på at producere nogle hæfter med opskrifter. Det skal piftes op, så de unge bliver fanget og får lyst til at forsøge sig med fisk.

– Jeg synes, det er sjovt at arbejde med fisk, og vi skal være bedre til at vise, at det er en råvare, som er sjov at arbejde med. Og når man bruger humor, så er det også nemmere at få fat i de unge mennesker.

 

Inviterer indenfor

Det er ikke kun via de sociale medier, at den driftige fiskehandler lukker ungdommen ind i butikken på havnen i Aarhus. Flere gange om året slår han dørene op til den fysiske butik og lader børn komme for at se de forskellige arter fisk og lære, hvordan man skærer dem i fileter.

– Vi har en fast tradition med, at om onsdagen i efterårsferien og vinterferien, så inviterer vi indenfor til en børnedag. Der har vi købt lidt forskellig, sjov fisk hjem, som børn kan røre og pille ved. Samtidig kan de se, hvordan en hel fisk ser ud før den bliver til noget, vi sætter på spisebordet. Så slutter vi af med at give dem en fiskefrikadelle, siger fiskehandleren, der er en af de tre nominerede i kategorien Årets Stjerneskud til dette års Food Award.

Sverige vil øge reguleringen af sæler og skarver

Med statsministeren i spidsen lægger den svenske regering nu op til at øge reguleringen af sæler og skarver i svensk farvand

Sverige vil øge reguleringen af sæler og skarver

Med statsministeren i spidsen lægger den svenske regering nu op til at øge reguleringen af...