Advokatfirmaet Flemming Jensen opruster på fiskeriområdet

Tidligere specialanklager skal fremover tage sig af fiskerisager for advokatfirmaet Flemming Jensen
af Svend Boye Thomsen
14 sep 2023

Advokatfirmaet Flemming Jensen, der har kontorer i Herning, Ringkøbing og Hvide Sande, har ansat advokat Henrik Smedegaard, som kommer til at have fokus på fiskerisager og erhvervssager i øvrigt.

Han kommer fra en stilling som specialanklager hos Midt og Vestjyllands Politi, hvor han blandt andet har været anklager i fiskerisager.

Der er tale om en oprustning på fiskeriområdet for Flemming Jensen, der i 2020 udvidede med afdelingerne i Ringkøbing og Hvide Sande, hvor firmaet i samme forbindelse ansatte advokat Mogens Jepsen, som i mange år har haft fiskeriet som et af sine hovedområder.

- Med Henrik får vi en mand, der har prøvet at sidde på den anden side af bordet som anklager. Det er en stor fordel, ikke mindst i fiskeristraffesager, hvor spørgsmålet ofte er, om det er myndighederne eller fiskeren, der har foretaget det rigtige skøn, siger Flemming Jensen.

Henrik Smedegaard er 38 år og uddannet fra Aarhus Universitet, hvor han i dag også er tilknyttet som underviser i strafferet.

Før Henrik Smedegaard kastede sig over juraen, var han professionel fodboldspiller, og han nåede i sin fodboldkarriere at spille for bl.a. FC Midtjylland, Vejle Boldklub og AC Horsens. Han er også noteret for 20 kampe for de danske ungdomslandshold.

Henrik Smedegaard er opvokset i Snejbjerg ved Herning, hvor han også bor i dag med sin hustru og parrets to børn.

Flemming Jensen er et af de store advokatfirmaer i det midt og vestjyske med cirka 20 medarbejdere. Af eksempler på sager, som firmaet tager sig af på fiskeriområdet, kan nævnes skibshandler, rederioverenskomster, charteraftaler og forskellige opgaver inden for selskabsretten og strafferetten. Dertil kommer den økonomiske rådgivning af fiskerne.

Ansættelsen af Henrik Smedegaard skal ikke ses som et generationsskifte på fiskeriområdet. For Mogens Jepsen har ingen planer om at gå på pension foreløbigt.

- Jeg spiller ikke golf, og jeg er ikke jæger, så jeg ville ikke vide, hvad jeg skulle få tiden til at gå med, siger Mogens Jepsen.

Henrik Smedegaard havde første arbejdsdag hos Flemming Jensen 1. september.

Flere Nyheder