Fællesmøde i Kreds Vest

Fredag var der fællesmøde for alle dem, der var interesserede i at høre, hvad der rør sig i fiskeriet

Kreds Vest bød fredag d. 1. december til Fællesmøde på Hotel Ringkøbing, hvor dagens stod på oplæg om fiskeri for de, der var interesserede.

Fremmødet var ikke det største, men det var også klart vejr uden kuling, så fiskerne trak på havet fremfor at bruge dagen indendørs. Men de, der var mødt op, fik en dag med gode samtaler, kloge budskaber og ny viden.

På programmet fandt man biolog Sofie Mathiesen fra Danmarks Fiskeriforening, som fortalte om arbejdet med MSC og den nye app til bl.a. regstreringer, der er lanceret.

Konsulent Jacob Handrup, også fra Danmarks Fiskeriforening, fortalte om landingspligten og hvorfor, det er så vigtigt at udfylde landingspapirerne – og korrekt.

Biolog Henrik Lund fortalte om de mange vindmøller, der er anlagt, i gang med at blive bygget eller som skal anlægges i de danske farvande. Her talte han blandt andet om Vikingbanke.

Derudover gav de to lokalformænd, Alfred Fisker Hansen fra Thyborøn Havns Fiskeriforening og Thomas Rahbek Sloth fra Sydvestjysk Fiskeriforening, en overordnet status på fiskeriet i øjeblikket.

Til sidst indtog europaparlamentariker Asger Christensen (V) ordet, hvor han fortalte lidt om sit arbejde i Bruxelles, men han udnyttede også mødet til at blive inspireret til, hvad han skal arbejde med i den kommende tid.

Alt i alt var det en god, informativ dag med stort engagement fra de fremmødte.

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter i de kommende år

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter...