Banker har øget deres udlån til fiskeriet

Både Vestjysk Bank og Landbobanken havde stigende udlån til fiskeriet i første kvartal

Udlånene til fiskeri er steget i første kvartal, både i Vestjysk Bank og i Landbobanken, som er to af de banker i Danmark, der har flest kunder inden for fiskeriet.

Vestjysk Bank havde ved årsskiftet udlån til fiskere for 793 millioner kroner. Ved udgangen af første kvartal var det tal steget til 836 millioner kroner. Det er en stigning på 5 procent.

Landbobanken havde ved årsskiftet udlån til fiskere for 760 millioner kroner. Ved udgangen af første kvartal var det tal steget til 783 millioner kroner. Det er en stigning på 3 procent.

I Vestjysk Bank udgør udlån til fiskere 4 procent af bankens samlede udlån.

I Landbobanken udgør udlån til fiskere 1,4 procent af bankens samlede udlån.

Solide regnskaber

Både Vestjysk Bank og Landbobanken kom ud af første kvartal med fremgang på bundlinjen sammenlignet med første kvartal i 2022.

For Vestjysk Bank var der tale om mere end en fordobling af overskuddet fra 79 millioner kroner til 188 millioner kroner.

For Landbobanken var der tale om en fremgang fra 359 millioner kroner til 455 millioner kroner.

Når bankerne kommer ud med markant større overskud, skyldes det først og fremmest stigende renter.

– Den positive udvikling er drevet af det stigende renteniveau i markedet, der har medført en højere rentemarginal, skriver Vestjysk Bank.

Landbobanken peger også på stigende renter som den primære forklaring på det voksende overskud og konstaterer, at Nationalbanken siden juli 2022 har forhøjet rentesatserne seks gange med i alt 3,2 procentpoint.

En æra er ved at forbi for Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening

Det virker helt urealistisk, at der ikke skal være en fiskeriforening på Bornholm og Christiansø, men ikke destomindre er det ved at være en...

En æra er ved at forbi for Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening

Det virker helt urealistisk, at der ikke skal være en fiskeriforening på Bornholm og Christiansø,...