Sejer Christensen går på pension efter 25 år hos Fiskernes Forsikring

Torsdag 7. december kl. 14-16-30 er der afskeds- og jubilæumsreception for direktør Sejer Christensen hos Fiskernes Forsikring

Fredag 1. december er det 25 år siden, at Sejer Christensen blev ansat hos Fiskernes Forsikring, som dengang hed Ulykkesforsikringsforbundet for Dansk Fiskeri.

Det var også dagen, hvor han tog hul på sin måned som ansat hos forsikringsselskabet, som han har stået i spidsen for siden 2000, hvor han blev forfremmet fra direktionssekretær til direktør.

For tiden er nu inde til at gå på pension, hvilket Sejer Christensen gør ved årsskiftet.

– Ledelsen har vidst de seneste to år, at jeg senest ville stoppe ved udgangen af i år, så vi har brugt tiden på at køre vores nye mand i stilling og på plads. Det har været meget afgørende for mig, at selskabet overdrages på bedst mulig måde, siger Sejer Christensen.

Den nye direktør for Fiskernes Forsikring bliver Henrik Saldern, som har været økonomidirektør i selskabet de seneste tre-fire år.

25 år med store forandringer

Sejer Christensen kan se tilbage på 25 spændende år i et selskab, der på mange måder har forandret sig, siden han blev ansat i slutningen af 1990´erne. Forandringerne skyldes dels den udvikling, der har været i fiskeriet, dels at der i dag stilles helt andre krav til forsikringsselskaber end for år tilbage.

Dertil kommer, at selskabet er gået fra kun at forsikre imod arbejdsskader og ulykker til også at tilbyde kasko- og fartøjsforsikringer. Det fik man mulighed for som følge af fusionerne med først Forsikringsselskabet for Sydlige Farvande i 2013 og siden Dansk Fartøjsforsikring i 2017.

– Den tid, jeg har været med, har været en hård tid for fiskeriet, men vi har alligevel formået at fordoble vores egenkapital halvanden gang fra godt 60 millioner kroner til godt 150 millioner kroner. Hovedmissionen for os har været, at fiskerne kunne blive ved med at have deres eget selskab, så det ikke er de store selskaber, der styrer, hvad præmierne skal være, siger Sejer Christensen.

– Som det er i dag, er der stærk konkurrence på markedet. Det sker med mellemrum, at der er nogle, der forsøger at byde sig til ved at dumpe præmierne, men efter nogle år finder de ud af, at det kan de ikke få til at løbe rundt. Der har vores politik været at holde præmierne på et stabilt niveau, så de ikke svinger op og ned. Vi har den fordel, at vi ikke har nogen aktionærer, der skal have del i overskuddet. I stedet kan vi udbetale bonusser til vores medlemmer, altså til fiskerne, siger han.

Et nyt kapitel

Sejer Christensen kalder de 25 år hos Fiskernes Forsikring for en utrolig dejlig tid. Han glæder sig over det gode samarbejde, han har haft med både formænd, bestyrelser og ansatte gennem tiden.

– Vi har haft både 40 og 50 års jubilarer i min tid. Det er dejligt med et stabilt personale. Så når man at få opbygget et godt forhold til dem. Jeg håber også, det er et udtryk for, at de er glade for at være her, siger han.

Sejer Christensen fortæller, at han ser frem til nu at få bedre tid til sin familie og til fritidsinteresserne kunst, arkitektur, design og musik.

Han er gift, har to voksne børn og et barnebarn på ét år.

– Jeg ser sådan på det, at det er et godt kapitel, der slutter nu, og så åbner der sig et nyt, siger han.

Der holdes afskeds- og jubilæumsreception for Sejer Christensen torsdag 7. december fra klokken 14.00 til 16.30 i Fiskernes Forsikrings lokaler på Frederiksberg, hvor alle er velkomne.

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter i de kommende år

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter...