Læsø Fiskeindustri har nok at se til

Det smitter positivt af på følgeindustrien, at der er godt gang i fiskeriet efter jomfruhummer. Det gælder ikke mindst for Læsø Fiskeindustri

Der er godt gang i fiskeriet efter jomfruhummere, og det smitter positivt af på følgeindustrien.

Det gælder ikke mindst for Læsø Fiskeindustri, der er den største aftager af jomfruhummere i Danmark, hvor virksomheden står for salget af mere end halvdelen af de jomfruhummere, der landes af de danske fiskere.

Salgschef Peter Bang Pedersen glæder sig derfor til at mødes med fiskerne på DanFish-messen, hvor Læsø Fiskeindustri har en stand  sammen med Nordland Automatic, Læsø Kommune og Læsø Turist- og Erhvervsforening.

– Det plejer at være rigtig hyggeligt at være med. Det er altid godt at mødes ansigt til ansigt med nogle af de fiskere, man ellers kun taler med over telefonen eller på mail. Det er en god anledning til at vise flaget, siger Peter Bang Pedersen.

Læsø Fiskeindustri beskæftiger cirka 100 medarbejdere på sine tre danske fabrikker, som ligger i Skagen, Frederikshavn og på Læsø.

Derudover har virksomheden et datterselskab i Skotland, der ligeledes producerer  jomfruhummere.

Peter Bang Pedersen fortæller, at der er nok at se til for tiden på fabrikkerne.

– Vi har travlt, for der bliver fanget en masse hummere. Det har været et godt år i år. Vi er også glade for at se, at prisniveauet har holdt  så godt, som det har, når man ser på de meget  store mængder, der er kommet ind. Det er heller ikke slået igennem på priserne, at der ikke helt er de penge ude i Europa, som der har været, siger Peter Bang Pedersen.

Når mange danske fiskere vælger at afsætte deres jomfruhummere til Læsø Fiskeindustri,  hænger det både sammen med, at man får en konkurrencedygtig afregningspris, og at man kan være sikker på, at man kan komme af med jomfruhummerne.

– Vi har en stærk salgsorganisation, som har  kontakt til kunder over hele verden, så man risikerer ikke, at vi pludselig siger, at vi har fået for mange ind. Vi har kunderne til også at kunne håndtere store mængder, og det er selvfølgelig ret  afgørende, siger Peter Bang Pedersen.