Anholts redningsbåd kan tages i brug til sommer

Forsvarsministeren har onsdag svaret på spørgsmål om redningsbåden på Anholt, der har været ude af drift i mere end et år

Redningsstationen på Anholt fik sidste år en ny redningsbåd, men umiddelbart efter leveringen måtte den tages på land i Grenå på grund af en række fejl og mangler på båden.

Den har nu været på værft i mere end et år, og onsdag havde Kristian Bøgsted, fiskeriordfører for Danmarksdemokraterne, derfor forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) i folketingssalen om sagen.

Her kunne ministeren oplyse, at redningsbåden forventes at kunne tages i brug i sensommeren 2024.

Ministeren forklarede, at han har forståelse for, hvis man på Anholt undrer sig over sagen, som han kaldte utilfredsstillende.

Han har tidligere igangsat en kortlægning af kystredningstjenestens materiel, som forventes at være klar i maj. I den forbindelse vil han kunne svare nærmere på, hvad der er gået galt, og hvad man eventuelt kan gøre for at undgå noget lignende, når der i fremtiden skal leveres redningsbåde til kystredningstjenesten.

– Der har været rigtig meget med de her redningsbåde. Jeg synes ikke, vi kan være det bekendt, siger Kristian Bøgsted i en kommentar til Fiskeri Tidende.

Ulovlige tejner bjærget ved Anholt

I sidste uge fandt en patrulje fra Fiskeristyrelsen en masse efterladte tejner med døde dyr i

Ulovlige tejner bjærget ved Anholt

I sidste uge fandt en patrulje fra Fiskeristyrelsen en masse efterladte tejner med døde dyr...