Ældre fiskekutter fik motorproblemer i Køge Bugt

Et defekt gear gjorde, at en ældre vesterhavskutter hverken kunne sejle eller manøvre

Lørdag måtte folkene fra Dansk Søredningsselskab (DSRS) i Køge rykke ud, da en ældre vesterhavskutter på omkring 14,5 havde fået motorproblemer.

Det skriver DSRS Køge på deres hjemmeside.

Meldingen lød på, at det var gearet, som var blevet defekt, og derfor kunne fartøjet hverken sejle eller manøvre.

På dette tidspunkt drev kutteren med omkring et halvt knob sydpå. Og da fartøjet ikke havde anker, var der ikke meget, de tre personer ombord kunne stille op.

Redningsbåd i aktion

Efter at have noteret det nødstedte fartøjs foreløbige position, sejlede folk fra DSRS Køge afsted i redningsbåden Rescue Saga. Redningsbåden er af typen NORSAFE, ni meter lang, og udstyret med to 250hk Mercury motorer.

Derfor var det intet problem for DSRS Køge at slæbe fiskekutteren i retning af nærmeste havn – Brøndby. Der opstod imidlertid problemer ved indsejlingen til havnen, da Rescue Saga hverken har tilstrækkeligt med styre- eller bremsekræfter til en fiskekutter på cirka 45 tons.

Joint Rescue and Coordination Center (JRCC) kontakter herefter Hjemmeværnet i Brøndby for at få assistance, men her var svaret, at de ikke var operative på grund af manglende besætning.

Fartøj fra Ishøj hjalp til med bugsering

Problemet blev løst med hjælp af en hjælpebåd fra Ishøj, som ilede til for at hjælpe med bugseringen. DSRS Køge kunne derfor afslutte bjærgningen ved havneindløbet, hvorefter de sejlede tilbage til Køge.

DSRS Køge oplyser endvidere, at der på intet tidspunkt var panik eller fare på færde i forbindelse med bjærgningen.

Ulovlige tejner bjærget ved Anholt

I sidste uge fandt en patrulje fra Fiskeristyrelsen en masse efterladte tejner med døde dyr i

Ulovlige tejner bjærget ved Anholt

I sidste uge fandt en patrulje fra Fiskeristyrelsen en masse efterladte tejner med døde dyr...