Jan Rasmussen får pris for sin kamp mod spildevand

Det var ikke kun Årets Foto og Årets Fisker, der fik overrakt priser til dette års Fiskerikonference

Foto: Fiskeri Tidende

Traditionen tro blev der uddelt priser til Årets Fisker og Årets Foto.

Men, der blev faktisk også uddelt en præmie for Årets Initiativ. Prisen uddeles af Fiskeriets Servicefag, og i år gik den til Jan Rasmussen fra Borgerforeningen Rent Havmiljø Nu.

I begrundelsen for, hvorfor prisen i år skulle gå til Jan Rasmussen lød det:

“Mange år før det blev moderne at tale om biodiversitet, udledninger og havmiljø startede du sammen med andre fiskere og gode lokale kræfter kampen mod import af norsk spildevand/boremudder til Danmark.

Som én af de første kunne du se at der skete noget i de indre farvande og omkring Agersø, som betød, at fiskene forsvandt derfra hvor du altid har haft dit fiskeri. Og du har kæmpet længe og stædigt – det er 20 år siden, at du så at der var noget galt og du tog kampen op.

Og du har fortsat kampen mod udledningerne fra RGS Nordic, som det hedder nu – og det har du gjort selv om myndigheder og Miljøministre gang på gang har afvist at stoppe importen.

Og da så kampen her før jul endelig så ud til at være vundet – Magnus Heunicke lovede at trække tilladelsen/erne til import af norsk spildevand tilbage – så var det alligevel ikke den endelige sejr.

Der var tale om at trække to tilladelser tilbage – men her efter jul har det vist sig at RGS Nordic har stadig fire tilladelser, som betyder, at der fortsat kan importeres spildevand fra Norge.

Selv om du ikke er en virksomhed, og selv om du ikke længere fisker, så synes vi, at du – Jan Rasmussen – skal have vores pris i år.

Det skal du, fordi vi gerne vil give en håndsrækning til, at du og foreningen ”Rent Havmiljø Nu” også når det sidste stykke af vejen – for du har rejst en vigtig debat, og du har stædigt holdt fast i, at der er et vigtigt problem, som skal løses.

Vi håber at vi med prisen i år giver en håndsrækning til at importen af spildevand fra Norge nu bliver stoppet – og det hellere i dag end i morgen.”

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...