Thyborøn Havn skal have ny direktør

Jesper Holt Jensen træder tilbage for at give plads til nye kræfter, der kan bringe havnen videre i sin udvikling

Jesper Holt Jensen stopper som havnedirektør. Foto: Thyborøn Havn

Sidst i februar aflægger Thyborøn Havn igen regnskab, og selvom det endnu ikke er helt på plads, så bliver det igen et godt år. På 10 år er havnens omsætning vokset fra 34 mio. kr. om året til i 2023 at lande på 53 mio. kr.

Godsomsætningen er i samme periode steget fra 0.8 mio. ton om året til i 2023 at lande på 1,9 mio. ton. Samtidig er det lykkedes at fastholde et højt niveau på fiskeriet, hvor Thyborøn i 2023 kommer ud som den 2. største fiskerihavn i Danmark målt på værdien af de landede fisk.

Bestyrelsen har sammen med havnens ledelse arbejdet på en strategi, der frem mod 2030 yderligere kan befæste havnens position som en stærk erhvervshavn på vestkysten. Der er sat ambitiøse mål for udviklingen på alle de eksisterende forretningsområder, ligesom der er ambitioner om at udvikle nye stærke forretningsområder – ikke mindst på hele den grønne omstilling og PtX-dagsordenen.

På et sådant tidspunkt er det naturligt at overveje, om det ikke er det rette tidspunkt at lade nye kræfter stå i spidsen for udviklingen af havnen i de kommende år. Det har direktør Jesper Holt Jensen gjort, og på den baggrund er der indgået en aftale om, at Jesper Holt Jensen fratræder stillingen som direktør på Thyborøn Havn i løbet af 1. halvår af 2024.

Havnen har brug for nye kræfter

– Det har været næsten ti spændende og begivenhedsrige år på Thyborøn Havn. Havnen har udviklet sig meget i et fantastisk samarbejde med de dygtige og engagerede medarbejdere, med kunderne på og omkring havnen og i et rigtigt godt samarbejde med både bestyrelsen og havnens ejer, Lemvig Kommune. Men nu er tiden kommet, hvor jeg mener, at havnen også har brug for nye kræfter til at lede havnen gennem det næste spring i udviklingen frem mod 2030, siger Jesper Holt Jensen.

Thyborøn Havns bestyrelse har taget beslutningen til efterretning, og går nu i gang med at finde en ny direktør, der sammen med bestyrelsen og medarbejderne kan og vil drive udviklingen af havnen videre til gavn for hele lokalområdet.

– Jeg og bestyrelsen har været meget glade for samarbejdet med Jesper Holt Jensen som direktør, men vi respekterer selvfølgelig fuldt ud, at det nu er tid at sætte nye kræfter ind. Jesper Holt Jensen er heldigvis indstillet på at passe havnen og arbejdet indtil vi har fundet en ny direktør, som forhåbentlig er på plads inden sommerferien. Jeg vil personligt sige, at Jesper Holt Jensen og jeg har haft et rigtigt godt samarbejde gennem alle årene, og det vil jeg gerne sige tak for, siger bestyrelsesformand Karl Kristian Bro.

Hvad så nu?

Til spørgsmålet om, hvad den afgående direktør så skal, når tiden på havnen er ovre, siger han:

– Det må tiden vise. Jeg har altid været helt dedikeret til det job, jeg har, så jeg har ikke umiddelbart noget andet på hånden. Men pension regner jeg ikke med, det bliver. Jeg håber stadig at have en del år tilbage på arbejdsmarkedet. Men hvad det skal handle om begynder jeg først at kigge på, når jeg har givet stafetten videre til en ny direktør.

Se galleri: Minister og ordførere diskuterede fiskeri ombord på FN 462 Jeanne

Der blev snakket fiskeri i brede træk, da fiskeriminister Jacob Jensen sammen med politiske ordførere inden for fiskeri mandag besøgte Hirtshals. (Se galleri nederst...

Se galleri: Minister og ordførere diskuterede fiskeri ombord på FN 462 Jeanne

Der blev snakket fiskeri i brede træk, da fiskeriminister Jacob Jensen sammen med politiske ordførere...