Vil du blive klogere på tejnefiskeri?

Til sommer er det muligt at komme med Landsforeningen Levende Hav på studietur for at blive klogere på tejnefiskeri

Foto: Fiskeri Tidende

Landsforeningen Levende Hav har i samarbejde med Danmarks Fiskeriforening og Foreningen For Skånsomt Kystfiskeri Producentorganisation planlagt en studietur i sommeren 2024 for de fiskere, der er interesserede i tejnefiskeri.

Formålet med turen er at gøre de deltagende fiskere klogere på alle aspekter af tejnefiskeriet. Der vil være fokus på fiskemetoder, arter, redskaber, sæsoner, opbevaring, forarbejdning af fangsten, omsætning, økonomi samt samarbejde med turist- og restaurationsbrancher.

De, der deltager, vil også blive præ- senteret for tejnefiskeri efter strandkrabber, konksnegle, jomfruhummer, sorthummer, taskekrabber og læbefisk.

Turen kommer til at foregå i danske, svenske og norske farvande for dem, der vil vide mere om tejnefiskeri og dets mange muligheder. Rejsen kommer til dels til at foregå ombord på Levende Havs kutter M/S Anton, dels over land med bil, der vil have en 10 personers RIB-båd på krogen.

Selve studieturen kommer til at vare i ti dage, og den som sagt foregå på tværs af landegrænser. Det er til gengæld gratis at deltage, og der er plads til i alt 10 fiskere på studieturen.

På nuværende tidspunkt mangler der stadig finansiering af projektet, men det er muligt at melde sig til turen, hvis man er interesseret.

Fakta

VIL DU TILMELDE DIG ELLER HØRE MERE OM TUREN?

For oplysninger:

Ring til Levende Havs projektleder Ib Ivar Dahl på 23 80 23 73.

For tilmelding:

Oplys navn, adresse, telefon- nummer og mailadresse samt skriv et par ord om dig selv og dit fiskeri til Levende Havs projektleder Ib Ivar Dahl på dahlibivar@hotmail.com

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at mindske CO2-udledningen

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at...