Likvidation af Esbjerg Fiskernes Indkøb aflyst efter kaotisk generalforsamling

Likvidationen af Esbjerg Fiskernes Indkøb A.M.B.A. er aflyst

Esbjerg Fiskernes Indkøb i Vesterhavsgade. Foto: Google Street View

Der var stærke følelser og høj spænding på en generalforsamling for lidt over en måned siden, hvor et flertal besluttede at sende den over 100-årige institution – Esbjerg Fiskernes Indkøb A.M.B.A. – i frivillig likvidation. Bestyrelsesformand Jesper Juul Larsen, tidligere formand for fiskeriforeningen, forudså et stort ophørsudsalg. Men nu er likvidationen aflyst.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Det viser sig, at processen op til beslutningen om likvidation var fejlbehæftet. På generalforsamlingen blev en fuldmagt afvist af Jesper Juul Larsen, en fejl der vendte hele afstemningsresultatet, så det nødvendige flertal for likvidationen ikke blev opnået.

En historisk forretning

Esbjerg Fiskernes Indkøb, grundlagt i 1919, har dybe rødder i Esbjergs fiskerihistorie og har overlevet på trods af industrifiskeriets ophør for næsten 30 år siden. I de seneste år har butikken rettet sig mod private kunder, virksomheder og lystfiskere, men har også lidt under flere års underskud.

Nu står selskabet overfor en juridisk kamp, da en person har stævnet selskabet for at få opløst beslutningen om likvidation. Jesper Juul Larsen forventer, at der snart vil blive indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, hvor en ny bestyrelse skal træffe beslutning om selskabets fremtid.

To bestyrelsesmedlemmer mod likvidationen har udtalt, at de ønsker at modernisere og udvikle forretningen, så den bliver levedygtig og overskudsgivende. De vil også finde løsninger for andelshavere, der ønsker at trække sig ud af selskabet.

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...