Avis-leder: Lyt til de danske redningsmænd

Lederskribenten i Lemvig Folkeblad kommer med en kraftig opfordring til politikerne om at tage redningsvæsenet mere alvorligt

Bortset fra DSB og Banedanmark findes der næppe andre myndigheder, der er større eksperter i fejlkøb og forsinkede planer, end Forsvarsministeriet.

Sådan lyder det i en leder-artikel i Lemvig Folkeblad, hvor avisen kommer med en kraftig opfordring til politikerne om at tage det danske redningsvæsen mere alvorligt.

– Man skulle tro, at vi én gang for alle havde lært af de tragedier, redningsbåde og redningsmænd selv har været genstand for, lyder det i lederen.

Redningsstationerne i Hirtshals, Hanstholm, Thyborøn, Hvide Sande og Esbjerg blev for år tilbage lovet nye redningsbåde, men de lader fortsat vente på sig.

Status er den, at Folketingets finansudvalg mangler at vedtage et såkaldt aktstykke, før byggeriet af redningsbådene kan gå i gang.

– Når de tidsvarende redningsbåde til Vestkysten er leveret i løbet af de næste to til fire år, så lad det være sidste gang, at livsvigtige opgaver til søs bliver overset så længe, lyder det i Lemvig Folkeblad.

Cheminova og andre virksomheder under luppen: Miljøgodkendelser skal revurderes

En ny taskforce vil blive oprettet for at sikre, at virksomheder med direkte spildevandsudledninger er i mål inden udgangen af 2025

Cheminova og andre virksomheder under luppen: Miljøgodkendelser skal revurderes

En ny taskforce vil blive oprettet for at sikre, at virksomheder med direkte spildevandsudledninger er...