Norge: Teknologi kan styrke fiskerikontrollen

Det norske Fiskerikontrollutvalget foreslår elektronisk fangstrapportering og veje- og målesystemer ved landinger. Men ikke et ord om kamera ombord

Hvordan styrker vi kontrollen af fiskeriet?

Sådan lyder det store spørgsmål i Norge, og nu har deres Fiskerikontrollutvalget deres bud klar på smarte, automatiske og højteknologiske løsninger, som kan styrke fiskeriet.

Og hermed menes der ikke kamera ombord på fartøjerne, som de danske politikere så ofte har talt om – nej, det er især elektronisk fangstrapportering, som er i fokus.

Læs hele rapporten her

 

Data, data, data

Udvalget foreslår først og fremmest et krav om elektronisk rapportering af positions-, fangst- og aktivitetsdata for alle norske fiskefartøjer. 

– En anden vigtig foranstaltning er at indføre krav til automatisk vejnings- og målesystemer ved landing. Systemerne skal registrere alle hændelser i vejesystemet og gemme alle data, lyder det i rapporten – disse data skal tilgå kontrolmyndighederne.  

 

Kamera på kajkanten

Og jo, der sniger sig faktisk et enkelt kamera ind. På kajkanten. I Norge er de yderst opmærksomme på, om der bliver snydt med landingerne, og derfor foreslås det, at der i løbet af to år stilles krav om overvågning af modtagelsen.

Den norske fiskeriminister Harald Tom Nesvik lovede hurtig opfølgning på rapporten, som han sagde, var meget i tråd med han egne ideer. 

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at mindske CO2-udledningen

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at...