Norsk torsk genvinder MSC-certificering

Det står nu klart, at norsk torsk, skrei og kuller igen vil blive MSC-certificeret

Foto: MSC

Det står nu klart, at norsk torsk, skrei og kuller igen vil blive MSC-certificeret i henhold til MSC’s globalt anerkendte standard for bæredygtigt fiskeri. Fiskene har tidligere været certificeret, og nu sker det altså igen.

Fiskeriet blev certificeret af en uafhængig tredjepart, der vurderede fiskeriet i forhold til MSC’s strenge kriterier vedrørende bestandens sundhed, økosystembeskyttelse og sikring af effektiv forvaltning.

Gen-certificeringen vækker glæde i hele regionen:

– MSC-mærket er det mest anerkendte bæredygtighedsmærke i Sverige. Atlanterhavstorsk er en af de vigtigste bestande på det svenske marked. MSC-certificeringen for atlanterhavstorsk er derfor afgørende for en bæredygtig svensk skaldyrskategori, siger Krishan Kent, bestyrelsesformand for den svenske fiskeindustriforening.

– Vi er glade for at se, at kystfiskeriet efter torsk og kuller endelig kommer tilbage som MSC-certificeret. For at bevare disse certifikater skal der stadig gøres mere i de kommende år for yderligere at forbedre forvaltningen af kysttorsk, forhåbentlig i tråd med forbedringer af selve MSC-standarden, siger Tor Björklund Larsen, seniorrådgiver hos norske Fiskarlaget.

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter i de kommende år

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter...