Forskere melder om meget lidt tobis i norsk zone

Havforskningsinstituttet i Norge har netop afsluttet en undersøgelse i Nordsøen, hvor de har målt tobisbestande i den norske zone. Resultaterne viser en nedgang i antallet af tobis i alle undersøgte områder.

Instituttets forskere anbefaler derfor, at kun områderne 3b og 3c forbliver åbne for fiskeri. Denne anbefaling kommer efter en evaluering af den tidligere kvote på 19.000 tons tobis, som oprindeligt blev betragtet som forsigtig. I lyset af de nye data vurderes denne kvote imidlertid at være for høj.

Instituttet overvejer at anbefale lukning af flere områder for fiskeri som et yderligere skridt til at beskytte tobisbestanden.

Dårlige år siden 2020

Selvom norske forskere rapporterede om et fantastisk år for tobis i 2020, har de efterfølgende årgange været under gennemsnittet, hvilket har resulteret i en svækket fornyelse af bestanden.

Derudover har den øgede mængde kuller, som er kendt for at spise tobis, også haft en negativ indvirkning. Kuller udgør desuden en udfordring for fiskerne, da den ofte ender som uønsket bifangst.

Cheminova og andre virksomheder under luppen: Miljøgodkendelser skal revurderes

En ny taskforce vil blive oprettet for at sikre, at virksomheder med direkte spildevandsudledninger er i mål inden udgangen af 2025

Cheminova og andre virksomheder under luppen: Miljøgodkendelser skal revurderes

En ny taskforce vil blive oprettet for at sikre, at virksomheder med direkte spildevandsudledninger er...