Fartøjet solgt: Ingen fisk i Lillebælt

Bierhvervsfisker fra Aarøsund har solgt sit fartøj til en nordjysk skipper. Der er ikke økonomi i at fiske i Lillebælt mere - fiskene er forsvundet
af Claus Kirkegaard
20 aug 2019

Niels-Gunnar Jensen, bierhvervsfisker fra Aarøsund, har været nødt til at sælge sit fartøj - HV 3 Johanne. De seneste år er det nemlig gået ned ad bakke i forhold til at fiske i Lillebælt, og nu er det så slemt, at han ikke kan få det til at hænge sammen mere.

Hele vinteren fangede jeg intet. Så jeg havde ingen indtægt på det. Men jeg er glad for, at jeg tog beslutningen og jeg har stor medlidenhed med dem, der fortsat skal forsøge at fange lidt fisk i Lillebælt, siger Niels-Gunnar Jensen til JydskeVestkysten.

Torsken er væk fra området, og sidste år fik Niels-Gunnar Jensen kun mellem 5 og 10 procent af de pighvar, han normalt plejer at fange.

Der bliver af mange spekuleret på, hvorfor der ikke længere er fisk i Lillebælt.

DanGødning-sagen er blot én af buddene. På facebookgruppen Red Lillebælt bliver der også fremsat gisninger om gråsæl, skarv og bundtrawl. Niels-Gunnar Jensen er dog overbevist om, at det ikke er bundtrawl, der er skyld i, at der i dag ikke er flere fisk i Lillebælt.

- Det er en misforståelse. Der er masser af ynglesteder for fiskene, hvor trawl ikke kan komme. Vi er desuden totalt overvåget med GPS, så vi bliver afsløret med det samme, hvis vi har været steder, hvor vi ikke må fiske. Fiskeriet er så overvåget og gennemreguleret af papir og paragraffer, at du tror, det er løgn, siger Niels-Gunnar Jensen, ifølge JydskeVestkysten.

 

Læs mere om:

Flere Nyheder